Pērn valstī slēgti 23 sabiedriskā transporta maršruti
Slēgti 23, taču atvērti 18 jauni maršruti.
Sabiedrība
2016. gada 27. marts, 14:18

Pērn valstī slēgti 23 sabiedriskā transporta maršruti

Jauns.lv

Sabiedriskā transporta maršrutu tīkls tiek regulāri pārskatīts un pērn atvērti 18 jauni maršruti, bet slēgti - 23, informāciju sniedza Autotransporta direkcijā (ATD).

Kopumā pērn maršrutu tīkla apjoms, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, nobraukto kilometru ziņā ir palielinājies par 0,51%, sasniedzot gandrīz 78,74 miljonus kilometru.

Gada griezumā izmaiņas tika veiktas aptuveni 25% maršrutu. Kā skaidro direkcijā, izmaiņas tiek veiktas, balstoties uz iedzīvotāju, pašvaldību un pārvadātāju sniegtajiem priekšlikumiem.

Sabiedriskā transporta padomē pērn kopumā tika izskatīti 120 priekšlikumi par izmaiņām reģionālajos autobusu maršrutos, 13 - dzelzceļa maršrutos un trīs - pilsētas nozīmes autobusu maršrutos, kuri iziet ārpus pilsētas administratīvās teritorijas.

Jau iepriekš ATD vadītājs Kristians Godiņš skaidroja, ka dosies uz tām pašvaldībām, kur autobusu maršruti pārklājas ar skolas autobusu ceļiem, un tiks meklēti kompromisi. "Vai nu integrējam sabiedrisko maršrutu tīklā, vai arī, redzot pārklāšanos, savus maršrutus mainām vai slēdzam. Esam apzinājuši visus skolēnu maršrutu tīklus, liksim uz kartes un vērtēsim pārklāšanos. Pašvaldībās arī tiksimies un izvērtēsim maršrutu tīklu. Runāsim ar pārvadātājiem un reģioniem," skaidro Godiņš.

Kā norāda direkcijas vadītājs, valstī ir daudz teritoriju, kur ir mazs iedzīvotāju skaits un zems blīvums. Lai nodrošinātu transporta pieejamību pašreizējā apmērā, valstij tas izmaksā ļoti dārgi, tāpēc tiekot strādāts, lai ieviestu arī reisus pēc pieprasījuma - ja pieprasa pakalpojumu, tas tiek sniegts.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA