foto: LETA
Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris uzvar prestižā konkursā Šveicē
Kora "Spīgo" diriģente Līga Celma - Kursiete.
Kultūra
2018. gada 11. aprīlis, 10:13

Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris uzvar prestižā konkursā Šveicē

Jauns.lv / LETA

No Šveices atgriezies Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris "Spīgo", kas starptautiskā koru festivālā Montrē pilsētā izcīnīja 1.vietu sieviešu koru konkurencē un festivāla galveno balvu "Grand Prix", apsteidzot korus no Krievijas un Indonēzijas.

Montrē koru festivāls ir ļoti prestižs, un dalībniekus tam atlasa profesionāla žūrija, izvērtējot pretendentu iesūtītos ierakstus. Šogad Montrē festivāls pulcēja 14 korus, un konkursa dalībnieki tika vērtēti vairākās grupās.

Sieviešu grupā sacensības notika divās kārtās - pirmajā dienā bija jāizpilda aptuveni 20 minūtes gara programma - tostarp renesanses laika mūzika. Otrajā dienā kori bija aicināti izpildīt aptuveni 15 minūtes garu programmu pēc brīvas izvēles, taču tajā bija vēlams rādīt nacionālo repertuāru.

"Grand Prix" koris izcīnīja, izpildot latviešu tautasdziesmu "Es čigāna meita biju" kora mākslinieciskās vadītājas Līgas Celmas-Kursietes apdarē, ko koris izpildīja arī konkursā "Eirovīzijas gada koris".

Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu koris darbojas no 1977.gada. Kā savas valsts paraugkolektīvs koncertējis Ukrainā, Lietuvā, Igaunijā, Moldāvijā, Krievijā, Somijā. Koris uzstājies draudzības koncertos ar Lietuvas, Igaunijas un Latvijas koriem.

Tēmas