Aizdomīgos apstākļos pazudusi 8.klases skolniece Samanta
15 gadus vecā Samanta izgāja no mājām Ziepniekkalnā. Vēlāk notikušas dīvainas sarunas pa telefonu ar kādu vīrieti, kurš teicis, ka viņa ir drošībā.
112
2016. gada 27. marts, 17:15

Aizdomīgos apstākļos pazudusi 8.klases skolniece Samanta

Jauns.lv

Sociālajos tīklos, kā arī bezvests.lv portālā atrodama informācija par pazudušo 15 gadus veco Samantu Gravelsiņu, kura mājās nav rādījusies jau vairāk kā desmit dienu. Kā vēsta bezvests.lv, meitene ar suni izgājusi no mājām Ziepniekkalnā, Rīgā, un vairs nav atgriezusies, lai gan viņai nav noslieces uz klaiņošanu. Visu vēl mīklaināku padara tas, ar ko un kā ģimenei sanācis runāt, zvanot uz Samantas telefonu.

Portālā bezvests.lv ievietotā informācija vēsta:

"15 gadus vecā astotās klases skolniece Samanta Gravelsiņa 14. martā ap 11:00 devās pastaigā ar suni no savas mājas Ziepniekkalnā un joprojām nav atgriezusies mājās. Par to ziņoja meitenes radinieki. Pēc Samanta mātes teiktā, suni trešajā dienā pēc meitenes pazušanas kāds atvedis uz skolu, un no turienes Samantas klasesbiedri to atveduši mājās un atdevuši viņai.

Meitenes mobilais telefons no pazušanas brīža bija izslēgts 3 dienas. Ceturtajā dienā tālrunis sāka darboties un uz satraucošiem mātes zvaniem sāka nākt SMS ne Samantas stilā. Bet saruna nenotika. Māte nedzirdēja meitas balsi, un tāpēc nebija pārliecināta, ka tieši meita raksta īsziņas. Māte nemierinājās un pieprasīja, lai viņas meita runā ar viņu personīgi, bet viņas vietā atbildēja cilvēks, kurš nosauca sevi par Samantas draudzenes tēvu, un teica, ka ar Samantu viss ir labi. Bet balss izklausījās pārāk jauna, lai cilvēks būtu Samantas draudzenes tēvs. To Samantas māte tieši pateica zvanītājam. Pēc tam ne uz īsziņām, ne uz telefona zvaniem 15 gadus vecās skolnieces telefons vairs neatbildēja.

Samantas Gravelsiņas mamma iesniedza iesniegumu policijā par meitas pazušanu, jo viņas meitai neesot tieksmes uz klaiņošanu; meita vienmēr esot pārnākusi mājās nakšņot. Izņemot vienu gadījumu pirms diviem gadiem, kad viņa pakļavās savas draudzenes Lianas ietekmei. Tad, pēc Samantas mates teiktā, Liana nokļuva bērnu namā, un divus gadus ģimenē bija miers. Bet tagad, pēc kaimiņu teiktā, pazudušās meitenes draudzene Liana bija aizbēgusi no bērnu nama tajā pašā dienā, kad Samanta Gravelisiņa pazuda. Divas meitenes it kā redzētas Sarkandaugavā un Centrālājā stacijā.

Viņa bija tērpusies melnos džinsos, melnā īsā jakā ar kapuci un melnās krosenēs. Zem jakas bija rozā flīsa jaka. Īpašas pazīmes: augums 164 cm, slaida, karameļkrāsas mati līdz pleciem, brūnas acis, ausīs nagliņauskari. Tetovējums uz rokas starp īkšķi un rādītājpirkstu - gaiši zila sirds.

No meitenes telefona nosūtīts SMS mātei, ka viņa, iespējams, plānoja atgriezties mājās 24. martā. Tas nav noticis. Ir informācija, ka Samanta var būt viņas draudzenes negatīvā ietekmē. Ja jums zināma Samantas atrašanās vieta vai ir cita informācija, lūdzu, zvaniet 110 policijai vai 22084084 Bezvests.lv.

Kasjauns.lv/Foto: Bezvests.lv