Grāmatu tirgotāja Ozola: "Jaunieši lasa angliski un elektroniski. Grāmatas pērk vecāki ļaudis"
"Grāmatu pircēji galvenokārt ir cilvēki brieduma gados un vecākā paaudze," secinājusi uzņēmuma "Valters un Rapa" valdes locekle Ozola.
Kultūra
2016. gada 27. marts, 18:39

Grāmatu tirgotāja Ozola: "Jaunieši lasa angliski un elektroniski. Grāmatas pērk vecāki ļaudis"

Jauns.lv

Drukāto grāmatu pircēji Latvijā galvenokārt ir cilvēki brieduma gados, sākot no 45 gadu vecuma, kā arī vecākā paaudze, atzina grāmatu tirgotāja un ražotāja "Valters un Rapa" valdes locekle Iveta Ozola.

"Pirktspēja saglabājas nemainīga, tie iedzīvotāji, kas pirka grāmatas un nav aizbraukuši, tās pērk. Tie, kas nepirka, to nedara. Kaut kāda daļa pircēju atkrīt, jo lasa elektroniski un planšetēs. [Kā potenciālie lasītāji] atkrīt arī atsevišķas paaudzes. Visi mūsu jaunieši lasa angliski un jaunās grāmatas var izlasīt elektroniski. Grāmatu pircēji galvenokārt ir cilvēki brieduma gados un vēl vecāki," sacīja Ozola.

Vienlaikus viņa piebilda, ka jaunieši labprāt pērk nocenotas grāmatas, kuras maksā lētāk. Tāpat jaunieši neveido lielas bibliotēkas, jo lielākā daļa īrē dzīvokļus vai dzīvo studentu kopmītnēs. "Viņiem nav nav vajadzības [veidot bibliotēkas], viņi nepirks labas, dārgas grāmatas, jo tās nebūs kur likt un ārā mest žēl," teica Ozola, piebilstot, ka agrāk cilvēki veidoja milzīgas bibliotēkas, taču tagad tas neatgriezeniski mainās.

BNS/Foto: Lita Krone/LETA