foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Notikušas izmaiņas Oļega Fiļa un Santas Zāmueles laulības līgumā
"ABLV Bank" padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs izbeidzis laulību līgumu ar sievu par mantas šķirtību.
Sabiedrība
2018. gada 10. aprīlis, 08:53

Notikušas izmaiņas Oļega Fiļa un Santas Zāmueles laulības līgumā

Jauns.lv / LETA

"ABLV Bank", kuras akcionāri nolēmuši sākt bankas pašlikvidāciju, līdzīpašnieks un padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs izbeidzis laulības līgumu ar sievu Santu Zāmueli par mantas šķirtību, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laulības līgumu par mantas šķirtību Fiļs un Zāmuele noslēdza 2016.gada 27.oktobrī, savukārt otrdien publicētais paziņojums liecina, ka laulāto mantisko attiecību veids - visas mantas šķirtība - ir izbeigts.

Fiļs un Zāmuele apprecējās 2016.gada 1.oktobrī.

Jau vēstīts, ka "ABLV Bank" problēmas radās pēc ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcija ("FinCEN") februāra vidū paziņotā, ka tā plāno noteikt sankcijas "ABLV Bank" par naudas atmazgāšanas shēmām, kas palīdzējušas Ziemeļkorejas kodolieroču programmai, kā arī nelegālām darbībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. "FinCEN" publiskotajā ziņojumā arī teikts, ka "ABLV Bank" vadība līdz 2017.gadam izmantojusi kukuļdošanu, lai ietekmētu amatpersonas Latvijā, cenšoties novērst pret to vērstas tiesiskas darbības un mazinātu draudus savām augsta riska darbībām.

ASV finanšu ministra vietniece terorisma un finanšu izlūkošanas jautājumos Sigala Mandelkere iepriekš atzīmēja, ka "ABLV Bank" ir padarījusi naudas atmazgāšanu par bankas uzņēmējdarbības pamatu. "Turklāt "ABLV Bank" ir veikusi pārskaitījumus korumpētām, politiski ietekmīgām personām un novirzījusi miljardiem dolāru publiskā korupcijā un aktīvu izvešanā ar fasādes kompānijas kontiem," viņa sacīja.

Maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai un, ņemot vērā ECB lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, "ABLV Bank" akcionāri ārkārtas sapulcē 26.februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. "ABLV Bank" pauda uzskatu, ka šādā veidā vislabāk spēs nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

Martā banka iesniedza Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) apstiprināšanai "ABLV Bank" pašlikvidācijas plānu. Ja FKTK ieskatā bankas projekts par pašlikvidāciju būs akceptējams, FKTK iesniegs lēmuma projektu Eiropas Centrālajai bankai (ECB) par kredītiestādei izsniegtās licences anulēšanu. Pēc tam, kad ECB pieņems lēmumu par bankas licences anulēšanu, "ABLV Bank" varēs sākt pašlikvidācijas procesu.

Pēc aktīvu apmēra "ABLV Bank" 2017.gada beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas akciju.

Mirkļi no Oļega Fiļa un viņa sievas Santas Zāmueles dzīves

Mirkļi no Oļega Fiļa un viņa sievas Santas Zāmueles dzīves

gallery icon
43

Santa Zāmuele instagram attēlos

Vīnzine, Latvijas bagātākā cilvēka Oļega Fiļa dzīvesbiedre Santa Zāmuele.

gallery icon
13
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās