Kūlas dedzināšana Lieldienu brīvdienās sasniegusi ievērojamus apjomus; nosvilinātas arī dažas ēkas
Vakar ugunsdzēsēji dzēsuši 117 pērnās zāles ugunsgrēkus.
112
2016. gada 28. marts, 14:03

Kūlas dedzināšana Lieldienu brīvdienās sasniegusi ievērojamus apjomus; nosvilinātas arī dažas ēkas

Jauns.lv

Lieldienās, atnākot sausākiem laika apstākļiem, fiksēts šogad lielākais kūlas ugunsgrēku skaits, turklāt šajos ugunsgrēkos nodedzinātas arī pāris ēkas.

Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), vakar ugunsdzēsēji dzēsuši 117 pērnās zāles ugunsgrēkus.

Viens no plašākajiem kūlas ugunsgrēkiem vakar reģistrēts Ciblas novada Līdumnieku pagastā, kur dega kūla sešu hektāru platībā un, iespējams, šī iemesla dēļ nodega neapsaimniekota māja 60 kvadrātmetru platībā un 20 kvadrātmetrus liela pirts, aģentūrai LETA pastāstīja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste.

Savukārt Rīgā, Rencēnu ielā, kūla dega četru hektāru platībā, un šajā teritorijā nodega arī 30 kvadrātmetru liela dārza mājiņa, kā arī dega atkritumi 20 kvadrātmetru platībā.

Lielas kūlas degšanas platības bija jādzēš arī citviet Latvijā: Mālpils novadā dega kūla 7,5 hektāru platībā, Ventspilī - seši hektāri, bet Stopiņos - pieci hektāri pērnās zāles, liecina VUGD dati.

Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī dzēsuši arī 36 cita veida ugunsgrēkus, kuros cilvēki necieta, kā arī desmit reizes devās palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos.

Šonakt Ozolnieku novada Cenas pagastā kāda sieviete un bērni izglābti no vienstāva dzīvojamās mājas, kur bija aizdegusies veranda. Uguns liesmas bija apņēmušas telpu 20 kvadrātmetru platībā.

Kopumā šogad ugunsgrēkos ir gājuši bojā 32, bet cietis - 71 cilvēks.

LETA/Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Tēmas