112
2016. gada 28. marts, 17:00

Lieldienās gadījies tikai viens ar šūpolēm saistīts negadījums

Jauns.lv

Lieldienas mediķi Latvijā ir aizvadījuši ierastajā darba režīmā un nav bijis daudz svētkiem raksturīgu negadījumu, vien Zemgalē kāda jauniete guvusi traumas, lecot no šūpolēm.

Cietusī 16 gadus vecā jauniete nogādāta slimnīcā pēc tam, kad šūpojusies un, lecot no šūpolēm, traumējusi kāju, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Bukša vērtēja, ka NMPD Pirmās Lieldienas aizvadīja ikdienas režīmā, proti, nebija svētkiem raksturīgu traumu un negadījumu, taču mediķu palīdzība bija vajadzīga brīžos, kad cilvēki traumas guvuši neuzmanības un nepietiekamas piesardzības dēļ, kā arī sadzīves negadījumu dēļ.

Vakar slimnīcā nokļuvis 32 gadus vecs iereibis vīrietis, kurš no apmēram sešu metru augstuma izlēcis pa otrā stāva logu. Vīrietis lauzis abas kājas un nogādāts slimnīcā.

Pierīgā slimnīcā nokļuvis 40 gadus vecs vīrietis, kurš, zāģējot kokam zarus, nokritis no trīs metru augstuma. Cietušais guvis galvas traumu, vaļējas brūces galvā, lauzis ribas un traumējis krūškurvi.

Pierīgā kāda nama kāpņu telpā atrasta guļam 62 gadus veca sieviete bezsamaņā un ar smagu galvas traumu. Iespējams, viņa bija nokritusi pa kāpnēm. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Svētku dienā cietis arī gadu vecs bērns, kurš nokritis pa trepēm un guvis smagu galvas traumu. Negadījums notika Kurzemē.

NMPD darbinieki pagājušajā diennaktī izpildīja 1239 izsaukumus, no kuriem 195 saistīti ar traumām un negadījumiem. Izsaukumu skaits bijis līdzīgs kā ikdienā.

BNS