Glābēji par masveida kūlas dedzināšanu: "Sanāk, ka pie katra lauka jāliek klāt ugunsdzēsējs"
Brīvdienās bijuši ap 500 reģistrētu kūlas ugunsgrēku. VUGD vadība (attēlā apakšā) to sauc par nenormālību.
112
2016. gada 29. marts, 08:37

Glābēji par masveida kūlas dedzināšanu: "Sanāk, ka pie katra lauka jāliek klāt ugunsdzēsējs"

Jauns.lv

Šajās svētku brīvdienās bija "milzīgs skaits" ugunsgrēku - teju 500, šorīt intervija LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons. Viņš notiekošo nodēvēja par nenormālību.

Viņš uzsvēra, ka cilvēki, dedzinot kūlu, nedomā ne par savas, ne kaimiņu rīcības sekām. "[Kūlas ugunsgrēkos] cietušie ir ļoti bieži paši vainīgi. Tas [kūlas dedzināšana] parasti nenotiek pilsētā un liecinieku ir ļoti maz. Kad ierodas ugunsdzēsēji - pārtapt par cietušo ir ļoti viegli. Sanāk, ka pie katra lielāka lauka jāliek klāt ugunsdzēsējs," skaidroja Eklons.

Savukārt, runājot par pavasara plūdiem, VUGD pārstāvis norādīja, ka dienests šogad tādus neprognozē. Vienlaikus nav izslēdzama iespēja, ka plūdus varētu izraisīt vētras jūrā, kuru rezultātā upēs palielinātos ūdens līmenis.

Aizvadītās diennakts laikā ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki, VUGD apkopotā operatīvā informācija. Kopumā VUGD diennakts laikā reģistrējis 233 ugunsgrēkus, no kuriem 195 bija saistīti ar kūlas dedzināšanu. VUGD operatīvā informācija liecina, ka ugunsgrēkos bojā gājušo nav. Savukārt cietuši pieci cilvēki.

BNS/LETA/Foto: Ieva Lūka/Evija Trifanova/Ieva Čīka/LETA