Laimīgi atradusies 15 gadus vecā rīdziniece Samanta
Pēc divām nedēļām atradusies 15 gadus vecā skolniece, kura 14. maijā izgāja pastaigāties un tā arī mājās nepārnāca. Visu šo laiku viņa ir bijusi pie „draugiem”.
112
2016. gada 29. marts, 14:40

Laimīgi atradusies 15 gadus vecā rīdziniece Samanta

Jauns.lv

Atradusies pirms divām nedēļām mīklainos apstākļos pazudusī Samanta Grāvelsiņa, kura 14. martā devās pastaigā ar suni un neatgriezās mājās. Samantu pirmdien no „draugiem” savāca mamma un meiteni aizveda mājās. Ētisku apsvērumu dēļ nekas sīkāk par viņas pazušanas apstākļiem netiek atklāts.

Organizācijas Bezvests.lv mājaslapā rakstīts: „Lieliska ziņa - 15 gadu veca rīdziniece Samanta Grāvelsiņa atgriezusies mājās. Šobrīd viņa atrodas ģimenes lokā, briesmas viņai nedraud. Visiem, kas palīdzēja ar informāciju un padomiem - liels paldies! Jūs esat lieliski! Vakar policijas ekipāža atrada meiteni Sarkandaugavā, un mamma meiteni aizveda uz mājām.

Bērns pagaidām uz kontaktu neiziet, ir vieglā šoka stāvoklī, bet ar veselību viss ir kārtībā. Izglābta no „draugu” loka un atgriezusies ģimenē. Ētisku principu dēļ neko citu pastāstīt nevaram.

Milzīgs paldies visiem, kam nebija vienalga un kas iesaistījās meitenes meklēšanā - draugiem un tuviniekiem, ka arī pavisam svešiem cilvēkiem! Visa cieņa arī policijas darbiniekiem par operatīvo reaģēšanu un profesionalitāti!”

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 15 gadu vecā astotās klases skolniece Samanta Grāvelsiņa 14. martā ap pulksten 11.00 devās pastaigā ar suni no savas mājas Ziepniekkalnā un neatgriezās mājās. Par to ziņoja meitenes radinieki. Pēc Samanta mātes teiktā, suni trešajā dienā pēc meitenes pazušanas kāds atvedis uz skolu, un no turienes Samantas klasesbiedri to atveduši mājās un atdevuši viņai.

Meitenes mobilais telefons no pazušanas brīža bija izslēgts trīs dienas. Ceturtajā dienā tālrunis sāka darboties un uz satraucošiem mātes zvaniem sāka nākt SMS ne Samantas stilā. Bet saruna nenotika. Māte nedzirdēja meitas balsi, un tāpēc nebija pārliecināta, ka tieši meita raksta īsziņas. Māte pieprasīja, lai viņas meita runā ar viņu personīgi, bet viņas vietā atbildēja cilvēks, kurš nosauca sevi par Samantas draudzenes tēvu, un teica, ka ar Samantu viss ir labi. Bet balss izklausījās pārāk jauna, lai cilvēks būtu Samantas draudzenes tēvs. To Samantas māte tieši pateica zvanītājam. Pēc tam ne uz īsziņām, ne uz telefona zvaniem 15 gadus vecās skolnieces telefons vairs neatbildēja.

Samantas Grāvelsiņas mamma iesniedza iesniegumu policijā par meitas pazušanu, jo viņas meitai neesot tieksmes uz klaiņošanu; meita vienmēr esot pārnākusi mājās nakšņot. Izņemot vienu gadījumu pirms diviem gadiem, kad viņa pakļāvās savas draudzenes Liānas ietekmei. Tad, pēc Samantas mātes teiktā, Liāna nokļuva bērnu namā, un divus gadus ģimenē bija miers. Bet tagad, pēc kaimiņu teiktā, pazudušās meitenes draudzene Liāna bija aizbēgusi no bērnu nama tajā pašā dienā, kad Samanta Grāvelsiņa pazuda. Divas meitenes it kā bija redzētas Sarkandaugavā un Centrālajā stacijā.

Kasjauns.lv/Foto: Bezvests.lv