foto: Edijs Pālens/LETA
Jelgavas Pašvaldības policija lietos pie formastērpa stiprināmās videonovērošanas kameras
Jelgavas pašvaldības policijas automašīna.
Novadu ziņas
2018. gada 31. marts, 13:02

Jelgavas Pašvaldības policija lietos pie formastērpa stiprināmās videonovērošanas kameras

LETA

Jelgavas Pašvaldības policijas darbinieki turpmāk lietos pie formastērpa stiprināmās mobilās videonovērošanas kameras, informēja policijas priekšnieka vietnieks Dzintars Skuja.

Policija ir saņēmusi 20 mobilās videonovērošanas ierīces, kuras dienesta pienākumu pildīšanas laikā ir paredzēts stiprināt pie policistu formastērpa. Kamera ir tehniskais līdzeklis, kuru ir paredzēts izmantot, lai fiksētu gan policijas darbinieka, gan citu personu rīcību un lietu apstākļus, veicot sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un satiksmes uzraudzību. Par videonovērošanu liecinās informatīvā uzlīme pie policista formas tērpa.

Skuja skaidroja, ka šādas kameras plaši izmanto arī citās pilsētas un saņemtās atsauksmes liecina, ka veiktie videoieraksti bieži ir bijuši noderīgi gadījumos, kad rodas strīdus situācijas par policistu vai citu personu rīcību.

Tāpat viens no kameras izmantošanas mērķiem ir panākt policijas darbinieku un iedzīvotāju savstarpējās komunikācijas kvalitātes uzlabošanu. Policija sagaida, ka sarunas dalībnieki disciplinēs sevi un neļaus vaļu liekām emocijām, centīsies sarunu uzturēt iespējami lietišķā gaisotnē, apzinoties, ka gan sarunas, gan arī personu rīcība tiek ierakstīti vizuāli un audiāli.

Kameras iegādātas, īstenojot Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektu "Vides risku pārvaldības resursu pilnveidošana pierobežas reģionā, lai efektīvi veiktu vides aizsardzības pasākumus". Kameras par 4209 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, piegādājusi SIA "Kemek Engineering", kas iepirkumā izvēlēta divu pretendentu konkurencē.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Lietuvas uzņēmumam un Latvijas pilsonim piederošā "Kemek Engineering" apgrozījums 2016.gadā bija 1 505 281 eiro, komersants guvis 11 998 eiro peļņu.

Tēmas