Kučinskis neredz šķēršļus Latvijas uzņemšanai OECD
Premjers atzīmēja, ka neredz šķēršļus Latvijas uzņemšanai OECD, jo valsts pilda visus uzdevumus, lai to izdarītu.
Politika
2016. gada 29. marts, 18:45

Kučinskis neredz šķēršļus Latvijas uzņemšanai OECD

Jauns.lv

Ministru prezidents Māris Kučinskis neredz šķēršļus Latvijas uzņemšanai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Viņš otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem norādīja, ka Ministru kabinets vēlreiz apstiprinājis laika grafikus, kādos paredzēts izveidot padomes valsts lielajās kapitālsabiedrības, kas apliecina Latvijas gatavību pildīt saistības, lai iestātos OECD.

Premjers pauda apņemšanos uzraudzīt attiecīgo procesu "ne tikai pēc formas, bet arī satura", kā arī uzsvēra, ka uzņēmumu padomes nebūs politizētas.

Vienlaikus valsts kapitālsabiedrības padomes loceklim jāapzinās, ka viņš pārstāv valsts un konkrētas ministrijas intereses attiecīgajā darbā. "Šiem cilvēkiem jābūt kaut kādai sasaitei ar ministru," pauda Kučinskis.

Premjers atzīmēja, ka neredz šķēršļus Latvijas uzņemšanai OECD, jo valsts pilda visus uzdevumus, lai to izdarītu.

Jau vēstīts, ka valdība sēdē otrdien apņēmās līdz gada beigām izveidot padomes valsts lielajās kapitālsabiedrībās.

Uzņēmumos "Latvijas Valsts meži", "Latvijas Dzelzceļš", "Latvijas Pasts", starptautiskā lidosta "Rīga" un "Latvijas Autoceļu uzturētājs" padomes jāizveido līdz šā gada 31.maijam. "Latvenergo" padome jāizveido līdz šā gada 30.septembrim.

Savukārt kompānijās "Valsts Nekustamie īpašumi", "Augstsprieguma tīkls", "Latvijas Loto", "Ceļu satiksmes drošības direkcija", "Latvijas Gaisa satiksme" un "Pasažieru vilciens" padomēm jābūt izveidotām līdz 31.decembrim.

Padomes jāizveido šā gada laikā tāpēc, ka tā rekomendējusi OECD.

BNS / Foto: Evija Trifanova/LETA