Uz LTV satura valdes locekļa amatu virza Ņesterovu, Semjonovu un Valdnieku
LTV Programmu daļas direktore Jana Semjonova.
Sabiedrība
2016. gada 29. marts, 23:47

Uz LTV satura valdes locekļa amatu virza Ņesterovu, Semjonovu un Valdnieku

Jauns.lv

Uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļa amatu satura jautājumos virza pašreizējo valdes locekli programmu attīstības jautājumos Sergeju Ņesterovu, LTV Programmu daļas direktori Janu Semjonovu un izklaides šovu producentu komerctelevīzijās Kristaps Valdnieks, šovakar vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Pretendentus izraudzījās nominācijas komisija, savukārt tālāk darbs pie kandidātu izvērtēšanas būs jāveic Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) 31.martā.

Kā vēsta raidījums, neoficiāli izskanējis, ka amatos uz divām brīvajām LTV valdes vietām tiek meklēti "politiski paklausīgi kandidāti". Raidījumam zināms, ka uz NEPLP izdarīts spiediens, lai valdes locekļa amatā virzītu tieši Valdnieku. Valdnieks gan šādu iespēju noliedza.

Politisku izvēli noliedza arī nominācijas komisijas loceklis Artūrs Vaiders, kura dzīvesbiedre ir bijusī tēvzemiete, tagadējā "Vienotības" deputāte Inese Vaidere. Saskaņā ar LTV rīcībā esošo informāciju, tieši Vaidera balss bijusi izšķiroša. Viņš gan pats politisku ietekmi lēmumu pieņemšanā nesaskata.

Savukārt LTV arodbiedrība atbalstīja Semjonovu.

Jau ziņots, ka konkursā uz divām LTV valdes locekļu vietām pieteikušies astoņi pretendenti, informē Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Kā norāda padomes pārstāvji, saskaņā ar konkursa nolikumu pretendentu vērtēšana var notikt vairākās kārtās. Pretendentu vērtēšanas termiņu nominācijas komisija nosaka brīvi pēc saviem ieskatiem, bet tas nevar būt ilgāks par 31.martu. Nominācijas komisijas rekomendētos atbilstošākos kandidātus NEPLP aicinās uz interviju slēgtā padomes sēdē.

LTV pašreizējais valdes loceklis Sergejs Ņesterovs apliecināja, ka pieteicies konkursā, ņemot vērā to, kas ir sasniegts līdzšinējā darba posmā. Ņesterovs norādīja, ka negribētos iesāktos darbus pamest, jo sasniegti labi rezultāti.

LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA