Cēsīs māte ar nedēļu vecu zīdaini nolec no 12 metru augstas klints. Bērns miris. VIDEO
Cēsīs jauna māmiņa ar mazu zīdaini no kraujas ielekusi dolomīta karjerā. Māmiņa izdzīvoja, bet mazulis mira. Policija sākusi izmeklēšanu.
112
2016. gada 30. marts, 10:54

Cēsīs māte ar nedēļu vecu zīdaini nolec no 12 metru augstas klints. Bērns miris. VIDEO

Jauns.lv

Cēsīs pirms vairāk nekā nedēļas, 22. martā, pašnāvību centās izdarīt kāda jaunā māmiņa ar nedēļu veco bērniņu, nolecot no 12 metrus augstas kraujas dolomīta karjerā. Jaunā sieviete izdzīvoja, bet bērniņš gāja bojā. Pašlaik sieviete atrodas mediķu aprūpē un tiek veiktas ekspertīzes, vai viņa bijusi pieskaitāma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

22. martā jaunā māmiņa nakts laikā, tuviniekiem nemanot, izlavījusies no mājām un paņēmusi līdzi savu septiņas dienas veco mazuli, vēsta LNT raidījums „Degpunktā”. Sieviete ar bērnu uz rokām ielēkusi dolmīta karjerā no vairākus metrus augstas klints. Sieviete pati izķepurojusies un ir dzīva, bet mazulis – miris.

Kad policisti no radiniekiem saņēma ziņu par pazudušu sievieti, kura nakts laikā izgājusi no mājām ar zīdaini uz rokām, viņi nekavējoties uzsāka meklēšanu un cerēja, ka nekas traks nav noticis, taču jau pēc brīža saņemts skarbs trieciens.

„Tika noskaidrota sievietes atrašanās vieta, un nedaudz vēlāk – atrasts arī bērniņš,” raidījumam „Degpunktā” pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģionālas pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse.

„Degpunktā” rīcībā ir oficiāli neapstiprināta informācija, ka cietusī sieviete jau vairākas reizes mēģinājusi izdarīt pašnāvību, taču tas viņai nav izdevies. Iespējams, viņas garīgās veselības stāvoklis pasliktinājies tieši pēc dzemdībām.

Policija Cēsīs sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Tālāk jau likumsargiem būs jāskaidro, vai tā bijusi tīša slepkavība un vai vispār nozieguma izdarīšanas brīdī sieviete bijusi pieskaitāma. Tiks veiktas vairākas ekspertīzes, tostarp psihiatrijas ekspertīze par viņas garīgās veselības stāvokli.

Jauna māmiņa ar zīdaini nolec no klints

 

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video/Video: LNT „Degpumktā”