Policija Rīgā aiztur divus vīriešus par apavu nolaupīšanu savam paziņam
Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.
112
2016. gada 30. marts, 14:02

Policija Rīgā aiztur divus vīriešus par apavu nolaupīšanu savam paziņam

Jauns.lv

Likumsargi Rīgā aizturējuši divus jaunus vīriešus, kuri, piedraudot paziņam, uz ielas nolaupījuši viņa apavus, informēja Valsts policijā.

Marta sākumā Rīgas Zemgales iecirkņa policisti saņēma informāciju par laupīšanu, kurā cietis kāds jaunietis. Policijai tapis zināms, ka 3.martā Rīgā, Telts ielā, pie kāda jaunieša pienākuši divas paziņas - 1996.gadā dzimuši vīrieši. Viņi sarunas laikā jaunietim palūguši gan cigaretes, gan uz sava vārda paņemt ātro kredītu, taču jaunietis atteicies.

Sarunas laikā abi vīrieši ievērojuši jaunieša apavus, kuri iepatikušies. Vīrieši jaunietim piedraudējuši, iesituši un atņēmuši nolūkotos apavus, vietā atstājot svešus un novalkātus apavus, un aizbēguši no notikuma vietas. Jaunietis par notikušo paziņojis policijai.

Noskaidrojot abu aizdomās turamo jauniešu personības, policisti aizturēja abus 1996.gadā dzimušos vīriešus, kas jau iepriekš sodīti par zādzībām, narkotisko vielu lietošanu, kā arī par dažādiem administratīviem pārkāpumiem. Jaunietis nolaupītos apavus atguvis.

Patlaban pret aizturētajiem sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

BNS / Foto: Shutterstock