foto: LETA
Daugavpilī svinēs Otrās Lieldienas
Novadu ziņas
2018. gada 23. marts, 16:02

Daugavpilī svinēs Otrās Lieldienas

LETA

2.aprīlī plkst.12 Daugavpilī, Vienības laukumā tradicionāli tiks svinētas Otrās Lieldienas, informēja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Pasākumu ievadīs svētku koncerts "Ap Lieldienu šūpojos…", kurā savas Lieldienu un pavasara dziesmas izdziedās Latviešu kultūras centra folkloras kopa "Dzīsmeite", Poļu kultūras centra vokālais ansamblis "Daugavas krāsas", Baltkrievu kultūras centra vokālais ansamblis "Praļeski", Ukraiņu kultūras centra "Mrija" folkloras ansamblis un dejas izdejos Latviešu kultūras centra deju kolektīvs "Pienupīte".

Līdz ar koncertu savu darbību sāks arī Lieldienu darbnīcas bērniem. Tajās mazie svētku dalībnieki būs aicināti piedalīties Lieldienu olu krāsošanā, olu kaujās un ripināšanā, varēs padižoties konkursā "Skaistākā ola", kā arī piedalīties citās aktivitātēs.

Turpinājumā plkst.12.30 ar jestrajām dziesmām pasākuma dalībniekus priecēs viesi no Rēzeknes – kapela "Dziga", bet plkst.13.30 uz "brīvo mikrofonu" bērnus aicinās Lieldienu zaķis, kas būs sarūpējis saldās dāvanas.