112
2016. gada 30. marts, 23:49

Dedzinot elektrības vadus, vīrietis Rīgā gūst kājas apdegumus

Jauns.lv

Rīgā, Nameja krastmalā, kāds vīrietis, dedzinot elektrības vadus, kā rezultātā bija aizdegusies arī pērnā zāle, guvis kājas apdegumus, informēja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Svētdien, 27.martā, RPP Kurzemes pārvaldes darbinieki patrulēšanas laikā Nameja krastmalā pamanīja vīrieti, kurš dedzināja elektrības vadus, kā rezultātā bija aizdegusies arī pērnā zāle. Liesmas jau bija apslāpētas, taču pats vaininieks kūlas dzēšanas laikā bija guvis kājas apdegumus.

Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Kad apdeguma brūces bija apkoptas, policisti no vīrieša pieņēma paskaidrojumus par notikušo un uzsāka administratīvā pārkāpuma lietu par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu, kas likumdošanā fiziskām personām paredz atbildību - naudas sodu no 280 līdz 700 eiro.

RPP norāda, ka kūlas ugunsgrēki pilsētas teritorijās ir īpaši bīstami blīvās apbūves dēļ, uguns apdraud dzīvojamās mājas, saimniecības būves, vēsturiskos pieminekļus un citus pilsētas objektus. Postoši ugunsgrēki izceļas tieši nesakoptās teritorijās, tādēļ Rīgas pašvaldības policija aicina iedzīvotājus savlaicīgi parūpēties par īpašumā esošo teritoriju un pilsētas sakopšanu, līdz ar to parūpējoties arī par visu apkārtējo drošību.

Vecākiem aicinājums pieskatīt savas atvases un pārrunāt ar pusaudžiem drošības jautājumus, kā arī kūlas ugunsgrēku radīto postu videi un dabai.

BNS