"Aeroflot" lidmašīnai, nolaižoties Rīgā, atlūst daļa no bagāžas nodalījuma. FOTO
Aculiecinieka bildēs redzams, ka no atlūzušā paneļa iekšas rēgojas vadi, dažādas caurules un citas lidmašīnas salona iekšējās detaļas.
Sabiedrība
2016. gada 31. marts, 06:21

"Aeroflot" lidmašīnai, nolaižoties Rīgā, atlūst daļa no bagāžas nodalījuma. FOTO

Jauns.lv

Visai trauksmainus foto lidmašīnā, nosēšanās laikā, uzņēmis rīdzinieks Mareks. Viņš stāsta, ka pavisam negaidīti, lainerim laižoties lejā, virs pasažieru galvām atdalījusies daļa no bagāžas nodalījuma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Incidents norisinājās otrdien, 29. martā, Krievijas aviokompānijas „Aeroflot” reisā no Maskavas uz Rīgu, pulksten 13:15. Kā redzams aculiecinieka uzņemtajās fotogrāfijās, virs pasažieru galvām atdalījies un karājas lidmašīnas salona panelis, kurā iemontēts apgaismojums un skābekļa maskas.

Aizliedz fotografēt notiekošo

Mareks stāsta, ka lūstošais panelis nav savainojis nevienu pasažieri: „Apkārtējo reakcija bija samērā mierīga, neviens nešķita īpaši satraukts, taču apkalpe aizliedza notiekošo fotografēt.” Aculiecinieks arī pastāsta, ka lidmašīna tā arī piezemējusies, panelim karājoties virs cilvēku galvām.

Iespējams, vainīgi mehāniķi

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) direktors Māris Gorodcovs, izvērtējot fotogrāfijās redzamo, skaidro iespējamos bojājuma iemeslus: „Pareizais termins atlūzušajam nodalījumam ir „pasažieru servisa panelis”. Lidojuma laikā šim panelim jābūt nevainojamā kārtībā – tā ir prasība. Grūti spriest, kādēļ nosēšanās laikā šis panelis ir atvienojies. Iespējams, ka tehniskās apkopes laikā, kad šo paneli noņem, atbildīgais personāls ir aizmirsis vai nav spējis adekvāti to piestiprināt vietā. Tas, iespējams, izskaidrotu, kādēļ, nolaišanās laikā, pie pastiprinātas slodzes un vibrācijas, atdalījies ir tikai viens no paneļiem, taču precīzi pateikt no pieejamās informācijas tomēr nebūs iespējams.

Apkalpe rīkojusies apšaubāmi

CAA direktors arī norāda uz, viņaprāt, neadekvātu lidmašīnas apkalpes rīcību, reaģējot uz šo incidentu: „Fotogrāfijās ir redzams, ka cilvēki turpina sēdēt zem bojātā paneļa, kaut arī lidmašīnā netrūkst brīvo vietu. Lai arī nosēšanās laikā visiem jāatrodas savās vietās un jāaizsprādzē drošības jostas, manuprāt, apkalpei bija jāizvērtē situācija un, ņemot vērā pasažieru drošību, jāpārsēdina tie brīvajās vietās. Uzskatu, ka atbildīgo rīcība šajā situācijā ir bijusi apšaubāma.”


Kasjauns.lv/Foto: aculiecinieka foto

Tēmas