foto: LETA
Lieldienu brīvdienās Liepājā varēs apskatīt trušu izstādi
Novadu ziņas
2018. gada 22. marts, 12:03

Lieldienu brīvdienās Liepājā varēs apskatīt trušu izstādi

Jauns.lv

Liepājas Latviešu biedrības nams aicina dienu pirms Lieldienām, 31. martā no plkst. 11:00 līdz 15:00 liepājniekus un pilsētas viesus apskatīt daudzveidīgo šķirņu trušu un mājputnu izstādi, kā arī ģimenes ar bērniem piedalīties radošajās darbnīcās, portālu Jauns.lv informē pasākuma rīkotāji.

Dzīvnieku mīļotāji izstādē varēs gan aplūkot, gan samīļot un nofotografēt vairāk kā piecpadsmit dažādu šķirņu un nokrāsu dekoratīvos trušus, kas būs ieradušies no Vidzemes, lai Lieldienās priecētu visus Biedrības nama apmeklētājus.

Garaušu daudzveidību pārstāvēs tādas šķirnes kā Hototi, Burgundas, dažādu krāsu Reksi, lielie Marderi, Liesmainie pundurtruši un citi. Tāpat garaušu kompānijā rosīsies mājputni - apmeklētāji varēs apskatīt dažādu šķirņu vistiņas – Reinzemes, Austrolorpus un citas.

Izstādes laikā veterinārste un trušu audzētāja Dace Kaula sniegs konsultācijas trušu audzēšanā un atbildēs uz interesentu jautājumiem.

Pūkainie izstādes dalībnieki būs sastopami ne tikai būrīšos, bet gaidīs apmeklētājus pie īpaši izgatavotā fotostūrīša, kur ikvienam būs iespēja iemūžināt neaizmirstamu kopbildi ar kādu no trušu saimes brašuļiem.

Starp Lieldienu svētku aktivitātēm būs arī radošās darbnīcas lieliem un maziem - zīmēsim, līmēsim, krāsosim un darināsim krāšņas Lieldienu maskas, iejūtoties Lieldienu zaķa, cālīša, vistiņas vai kāda cita tēla lomā. Uz radošajām nodarbēm bērni aicināti ņemt līdzi vārītas olas, kuru rotāšanā un apgleznošanā pašiem mazākajiem steigs palīgā mākslas pasāžas “RADI” meistares – lai īpašā Lieldienu ola tiktu izrotāta pēc ikviena sirds patikas. Kad olas būs teju gatavas – ikviens tiks aicināts ievingrināties jautrajā olu ripināšanā. Trušu izstādes apmeklējums un radošās bērnu darbnīcas ir bez ieejas maksas.

Pirms Lieldienu svētku aktivitātēm, ikviens interesents no plkst. 10.00 Rožu laukumā aicināts apmeklēt Lieldienu tirdziņu, bet plkst. 18.00 Liepājas Latviešu biedrības namā apmeklēt izrādi "Silvija". Biļetes uz izrādi pieejamas "Biļešu Paradīze" kasēs.