Turpmāk tiešsaistē būs iespējams vērot notikumus arī no vistu vanaga ligzdas Rīgā
Vistu vanags (Accipiter gentilis) ligzdā Rīgā.
Sabiedrība
2016. gada 31. marts, 12:42

Turpmāk tiešsaistē būs iespējams vērot notikumus arī no vistu vanaga ligzdas Rīgā

Jauns.lv

Darbu sākusi trešā Latvijas Dabas fonda uzstādītā tiešsaistes kamera no putnu ligzdas - turpmāk ik dienu varēs vērot notikumus no vistu vanaga ligzdas Rīgā, aģentūru LETA informēja fondā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ligzda atrodas vienā no Rīgas rūpnieciskajiem rajoniem, un jau tagad ir novērojams, ka ligzdā atrodas vistu vanaga mātīte, kas, iespējams, gatavojas olu dēšanai. Ligzda uzieta 2013.gadā, kad to atstāja trīs jaunie putni. Jau nākamajā gadā ligzdā tika izperēti četri mazuļi. Pagājušajā gadā ligzdu pirmo reizi aprīkoja ar tiešsaistes kameru, tomēr ligzdošana nebija sekmīga. Eksperti pieļauj, ka vistu vanaga tēviņš nenodrošināja mātīti ar barību pietiekamā daudzumā, tāpēc ligzda palika tukša un tajā iedētās olas vēlāk izēda vārna.

Vistu vanagi parasti ligzdošanu sāk divu līdz trīs gadu vecumā, reizēm arī agrāk - nepilnu divu gadu vecumā.

Tiešsaistes kameras pie putnu ligzdām tiek izvietotas jau piekto gadu, bet īpašu popularitāti tiešraides guva pagājušajā gadā, kad aizsargājamo putnu dzīvi tiešraidē vēroja 1,8 miljoni unikālo lietotāju.

Šogad translāciju kopumā plānots nodrošināt no piecu aizsargājamu putnu sugu ligzdām - jūras ērgļa, melnā stārķa, zivjērgļa, vistu vanaga un lielā dumpja ligzdas. Patlaban ir vērojamas tiešraides no jūras ērgļa, melnā stārķa un vistu vanaga ligzdām.

Tiešraide vērojama ŠEIT .

LETA / Publicitātes foto