Latvijas kinoteātros izrādīs drāmu "Mīlas važās" - pretrunīgo mīlasstāstu, kas satriecis Franciju
Kritiķi šos aktierus uzskata par franču kino gada spēcīgāko duetu.
Kultūra
2016. gada 31. marts, 12:48

Latvijas kinoteātros izrādīs drāmu "Mīlas važās" - pretrunīgo mīlasstāstu, kas satriecis Franciju

Jauns.lv

Jutekliskajā drāmā „Mīlas važās“, kas veidota, balstoties uz patiesiem notikumiem, atainots pretrunīgs mīlas stāsts, ko uzzināja visa Francija. Franču tieksme pēc slepeniem emocionāliem sakariem jau sen ir kļuvusi par klišeju. Tikai pirmajā acu uzmetienā tā šķiet jauka koķetērija. Kad apkārtējie uzzina par šīm attiecībām, stipru emociju vilnis veļas pāri iemīlējušos un viņu tuvinieku likteņiem. Slepena romāna cena var būt milzīga. Aprīļa beigās šo filmu izrādīs arī Latvijā.

Žans (Gijoms Galjens) ir sieviešu paraugkolonijas priekšnieks. Trīsdesmit deviņus gadus vecajam vīrietim ir ne vien sekmīga karjera, bet arī mīloša sieva un lieliska meita. Taču viņa dzīvē kā liesma iešaujas jauna ieslodzītā Anna (Adele Ekzarkopula). Viņa Žana vadītajā kolonijā gaida spriedumu lietā, kas guvusi rezonansi sabiedrībā.

Starp jauno, seksuālo un nevaldāmo Annu un kolonijas priekšnieku uzliesmo kaisle. Visvarenās jūtas liek Žanam izvēlēties pašu dārgāko  – ģimeni un darbu vai attiecības ar sodāmu personu, kurām nav nākotnes. Izmisušais vīrietis cenšas attālināties no Annas un atgriezties ģimenē, bet, pretrunu plosīts, atkal metas ieslodzītās apkampienos. Neprāts, kas pārņēmis iemīlējušos, var izlauzties laukā pašā traģiskākajā veidā.

 

Drāma “Mīlas važās” („Down by love“) ir mūžsenais stāsts par cilvēces traģisko mīlestību. Tā ikreiz skar visdziļākās jūtas un uzplēš sirdī palikušās rētas. Tēlojot galvenās lomas, visu meistarību likušas lietā divas franču kinozvaigznes   – G. Galjens un A.

Ekzarkopula. Kritiķi šos aktierus uzskata par franču kino gada spēcīgāko duetu. Latvijas kinoteātros filmu demonstrēs jau 29. aprīlī. 

Filmas "Down By Love" reklāmas treileris - video:

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto