LTV1 aprīlī demonstrēs dokumentālo filmu "Ģenerālplāns"
Dokumentālajā filmā "Ģenerālplāns" tiek pētītas metodes, kā Kremlis ietekmē Baltijas valstu iekšpolitiku.
Kultūra
2016. gada 31. marts, 16:11

LTV1 aprīlī demonstrēs dokumentālo filmu "Ģenerālplāns"

Jauns.lv

Otrdien, 5.aprīlī, plkst.22.05 kanālā LTV1 būs vērojama dokumentālā filma "Ģenerālplāns", kurā tiek pētītas metodes, kā Krievija ietekmē Baltijas valstu iekšpolitiku, šķeļot vietējo sabiedrību, sējot ilgas pēc Padomju Savienības un noniecinot Baltijas valstu atgūto neatkarību, informē Latvijas Televīzijā (LTV).

Filma "Ģenerālplāns" ir Baltijas valstu žurnālistu un Latvijas filmu studijas "Mistrus Media", Lietuvas filmu studijas "Monoklis" un Igaunijas filmu studijas "Allfilm" kopražojums.

Filmas režisors ir Juris Pakalniņš, scenārija autore Sanita Jemberga, pētnieces Inga Spriņģe un Arta Ģiga, producenti Gints Grūbe un Elīna Gediņa-Ducena.

Dokumentālā filma "Ģenerālplāns" ir pētījums par metodēm un paņēmieniem, ko Krievija izmanto, lai izcīnītu uzvaru arvien plašākajā informācijas karā gan Krievijā, gan arī aiz tās robežām - Baltijā un citur Eiropā. Filma parāda Kremļa izmantotos paņēmienus, nodemonstrē, kā darbojas Krievijas propagandas mašinērija, un atklāj, ka viens un tas pats darbības plāns tiek pārbaudīts un likts lietā vairākās Eiropas valstīs.

LETA/Foto: AFP/LETA, Vida Press