foto: LETA
Traģēdijā Apes pusē svētdien bojāgājušie bērni bija tikai trīs un četrus gadus veci
112
2018. gada 19. marts, 14:08

Traģēdijā Apes pusē svētdien bojāgājušie bērni bija tikai trīs un četrus gadus veci

LETA

Vakar Apes novadā traģiskā ugunsgrēkā cietusī ģimene nav bijusi policijas vai vietējā sociālā dienesta uzmanības lokā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc traģiskās nelaimes, pašvaldība ģimenei piedāvājusi krīzes dzīvokli un psiholoģisko palīdzību, par kuras pieņemšanu cietušie domājot, aģentūrai LETA paskaidroja Apes sociālā dienesta vadītāja Maija Kārkliņa. Pašlaik ģimene apmetusies pie radiem.

Ugunsgrēkā dzīvību zaudējuši trīs un četrus gadus veci bērni, bet tēvs, kurš saviem spēkiem centies novērst nelaimi, pašlaik ir ārstniecības iestādē Rīgā. Ģimenei vēl ir 12 gadus veca meita, kura mācās Smiltenē.

Ģimene nav iepriekš nav nonākusi policijas redzes lokā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Anžela Ģeļjanu. Viņa arī norādīja, ka par notikušo sākts kriminālprocess.

Jau vēstīts, ka svētdienas pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Vidzemē, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka ēka deg 80 kvadrātmetru platībā un tai iebrukušas jumta konstrukcijas. Ugunsgrēkā gāja bojā divi nepilngadīgi bērni, kuri ugunsgrēka izcelšanās brīdī bija atstāti bez pieaugušo uzraudzības.

Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem. Precīzus notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.