foto: LETA
Aizvadītas traģiskas brīvdienas: ugunsgrēkā aiziet bojā divi bez uzraudzības mājās atstāti bērni
Svece.
112
2018. gada 19. marts, 10:30

Aizvadītas traģiskas brīvdienas: ugunsgrēkā aiziet bojā divi bez uzraudzības mājās atstāti bērni

LETA

Latvijā svētdien ugunsgrēkos gājuši bojā trīs cilvēki, tostarp divi bērni, kuri bija atstāti bez uzraudzības, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētdienas pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu Vidzemē, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka ēka deg 80 kvadrātmetru platībā un tai iebrukušas jumta konstrukcijas. Ugunsgrēkā gāja bojā divi nepilngadīgi bērni, kuri ugunsgrēka izcelšanās brīdī bija atstāti bez pieaugušo uzraudzības.

Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem. Precīzus notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Vakar ap plkst.16 ugunsdzēsēji devās uz Baltijas ielu Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka no ēkas ceturtā stāva logiem redzamas liesmas. Izmantojot autokāpnes, ugunsdzēsēji no ēkas piektā stāva balkona nocēla četrus cilvēkus, bet no piedūmotā ceturtā stāva dzīvokļa tika izglābti trīs cilvēki un kaķis. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies divi cilvēki, kuri bija cietuši un nodoti mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Kopējā degšanas platība ēkas ceturtajā stāvā dzīvoklī bija 30 kvadrātmetri.

Aizvadītajās brīvdienās reģistrēti jau 49 kūlas ugunsgrēki ar kopējo degšanas platību 53 hektāri.