Ugālē baidās visi, skolotājus ieskaitot: nesekmīgo banda piekauj vietējos. VIDEO
Klusās Ugāles iedzīvotājiem pēdējā laikā šausmas iedzen četrpadsmitgadīgu pusaudžu banda, kas piekauj savus skolasbiedrus un ar izrēķināšanos draud pat pieaugušajiem.
Novadu ziņas
2016. gada 1. aprīlis, 06:29

Ugālē baidās visi, skolotājus ieskaitot: nesekmīgo banda piekauj vietējos. VIDEO

Jauns.lv

Ventspils novada Ugāles iedzīvotājiem pastāvīgās bailēs liek dzīvot vairāki vietējās vidusskolas 7. klases audzēkņi, kuri ir ne tikai nesekmīgi, bet arī nelabojami kaušļi. Viņi nežēlīgi piekauj savus vienaudžus un pat draud ar izrēķināšanos pieaugušajiem, tostarp arī skolas direktorei.

Ugāle būtu rāma Latvijas mazpilsētiņa, ja vien tās iedzīvotājiem nemieru neradītu vietējo pusaudžu šokējošā nežēlība. Viņi nesen fiziski izrēķinājās ar savu vienaudzi, bailēm pakļaujot citus bērnus, viņu vecākus un skolas pedagogus, vēsta TV3 raidījums „Bez Tabu”.

„Man ir bail no tiem puišiem. Man kā pieaugušajam ir bail par saviem bērniem, kuriem jāmācās kopā ar tiem puišiem. Pašiem skolotājiem ir bail. Vecāki ved bērnus uz un no skolas un treniņiem,” neslēpj kāda ugāliete – bērna mamma, kura vēlējās palikt anonīma.

Pusaudži savu vienaudzi ievilinājuši savā bariņā, izliekoties draudzīgi, taču tad – nežēlīgi piekāvuši.

„Joprojām šermuļi iet pār kauliem, kā viss bija iestudēts. Pasauca it kā uzpīpēt aiz pieturas un tur… šermuļi skrien. Nabaga bērns. Kā viņš lūdzies, lai nesit, bet sists un sperts pa galvu, vēderu, pa vīrieša līniju. Šausmas!” stāsta Ugāles iedzīvotāja.

Tikmēr kaušļi nav valdāmi arī skolā. Viņi draud pat skolotājiem, saskrāpējuši skolas direktores Lāsmas Milleres auto. Direktorei nekas cits nav atlicis, kā par saviem audzēkņiem uzrakstīt iesniegumu policijai.

Zināms, ka vardarbības iniciators ir viens puisis, kurš nu pats nogādāts uz pārbaudēm medicīnas iestādē. Savukārt likumsargi veic izmeklēšanu par tīšu miesas bojājumu nodarīšanu. Piekautais zēns ir atkopies, izrakstīts no slimnīcas un pārcēlies uz dzīvi citur, savukārt nežēlīgie pusaudži joprojām mitinās Ugālē.

Jauniešu šokējošā nežēlība Ugālē


Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video, Vida Press/Video: TV3 „Bez Tabu”