"Rīgas pilsētbūvnieks" aprīlī parādniekiem piedāvā veikt maksājumus bez līgumsoda
Ņemot vērā, ka parādu summas no gada uz gadu palielinās, cīņa ar ļaunprātīgiem nemaksātājiem ir kļuvusi par vienu no apsaimniekotāja prioritātēm.
Runā Rīga
2016. gada 1. aprīlis, 13:36

"Rīgas pilsētbūvnieks" aprīlī parādniekiem piedāvā veikt maksājumus bez līgumsoda

Jauns.lv

SIA „Rīgas pilsētbūvnieks” laikā no šā gada 4.aprīļa līdz 1.maijam piedāvā īrniekiem dzēst komunālo maksājumu parādus, neaprēķinot īres līgumā paredzēto līgumsodu. Ja kapitālsabiedrības „Rīgas pilsētbūvnieks” apsaimniekoto ēku īrnieki piekritīs uzreiz samaksāt visu pašreizējā parāda summu, uzņēmums neaprēķinās soda procentus par kavētajiem komunālajiem maksājumiem. Līgumsodu dzēsīs pēc tam, kad īrnieks būs uzrakstījis attiecīgu iesniegumu par parāda dzēšanu pilnā apmērā un veicis maksājumus. Šādu lēmumu ir pieņēmusi uzņēmuma valde.

„Rīgas pilsētbūvnieks” arī līdz šim saviem īrniekiem piedāvāja slēgt līgumus par parādu atmaksu noteiktā laikā. Taču šoreiz īrniekiem, kuri segs parādu vienā maksājumā, tiks dzēsts līgumsoda parāds 100 % apmērā.

Apkopojot informāciju par rēķinu apmaksas paradumiem, secināts, ka liela daļa iedzīvotāju ziemas periodā apmaksā rēķinus daļēji, uzkrātos parādus apmaksājot periodā, kad namos ir atslēgta apkure. Līdz šī gada februārim „Rīgas pilsētbūvnieka” apsaimniekoto 63 daudzdzīvokļu māju kopējais īres un komunālo maksājumu parāds ir vairāk nekā 930 000 eiro. Vismaz 15 000 eiro lieli parādi uzkrājušies Lubānas ielā 44. Aptuveni 10 000 eiro nav samaksājuši īrnieki Emmas ielā 3 un Aglonas ielā 35. „Rīgas pilsētbūvnieks” uzsver, ka parādu dēļ ēkās pilnā apmērā nevar veikt nepieciešamos remontdarbus.

Ņemot vērā, ka parādu summas no gada uz gadu palielinās, cīņa ar ļaunprātīgiem nemaksātājiem ir kļuvusi par vienu no apsaimniekotāja prioritātēm. Šī gada sākumā pēc vairāk nekā sešu gadu tiesāšanās no dzīvokļa tika izlikta ģimene, kuras parādu apmērs pārsniedza 11 000 eiro. Jāpiebilst, ka izlikšana no dzīvokļa ģimeni neatbrīvos no parādu nomaksas. No „Rīgas pilsētbūvnieka” apsaimniekotajām mājām parādu dēļ izliktas 53 ģimenes. Tajā pat laikā rindā uz pašvaldības dzīvokļiem pašlaik reģistrētas 4052 ģimenes.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Ieva Čīka/LETA