Tā 1.aprīlī jokoja varas gaiteņos
Kopumā jāsecina, ka par nodokļu naudu uzturētajām instancēm tomēr ir humora izjūta.
Sabiedrība
2016. gada 1. aprīlis, 18:11

Tā 1.aprīlī jokoja varas gaiteņos

Jauns.lv

Ne vien ierindas pilsoņi un atsevišķi ziņu portāli 1.aprīlī mēģina piemānīt. Izrādās, upurus saviem jokiem šajā dienā meklē arī valsts iestādes un politiķi. Apkopotus un, kur nepieciešams, arī paskaidrotus piedāvājam šīs dienas labākos joku tvītus no birokrātijas gaiteņiem.

Visnotaļ cienījami pajokot iznācis Labklājības ministrijai. Iestāde nākusi klajā ar publisku paziņojumu, ka, lai celtu vispārējo labklājību, iestājoties vasarai, jaunlaulātajiem būs aizliegts publiski demonstrēt jūtas vienam pret otru un skūpstīties publiskās vietās. Mānīšanās droši vien nostrādātu vēl labāk, ja „april, april!” sekotu pēc, nevis pirms joka, taču ne visi ir dzimuši jokdari.

 

Valsts kontrole, neiztiekot bez juridiskiem terminiem, tviterī pajokojusi pat divreiz.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 1.aprīlī nav izcēlušies ar oriģināldarbu – tā vietā, lai sacerētu asprātības, šajā kantorī laiks ticis tērēts kam svarīgākam. Korupcijas apkarotāji tomēr demonstrē vanaga cienīgu vērīgumu un ir pamanījuši ko smieklīgu dabā pa ceļam uz darbu.

Rīgas dome joku dienā turpina „izbraukt” uz savu kaķu piemīlīguma, taču dara to visai iespaidīgi – retvītojot Nilu Ušakovu. Rīgas mērs publicējis vienlīdz komisku un oficiālu vēstuli Maskavas mēram Sergejam Sobjaņinam. Vēstulē ļoti oficiāli paziņots, ka Maskavā drīzumā ciemosies abi Rīgas domes kaķi Kuzja un Muris. Vēstījumā arīdzan izteikts lūgums Maskavai izkārtot lietas no savas puses tā, lai kaķu vajadzībām Krievijas Federācijā varētu ievest absurdu daudzumu piena un gaļas produktu – ap 20 tonnām.

 

Apkopojumu adekvāti noslēdz Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kurš smieklu dienā joka vietā padalījies ar vairākām atziņām. Ministrs dalās ar linku uz savu mājaslapu un aicina novērtēt humora un smieklu nozīmi, kā arī patīkamo brīžu dziedināšanas spējām un labvēlīgo ietekmi uz veselību. Mēs savukārt dalāmies ar linku, kurā uzzināsiet vēl vairāk par  ministra hiperpozitīvo dzīves uztveri: http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/200853/ta-tieslietu-ministrs-rasnacs-sevi-izpauz-interneta-foto

Kasjauns.lv/Foto: Twitter.com, Edijs Pālens/LETA