Ludzānieti pārbiedē odze, kura izlien no veikalā pirktā zemes maisa
Kādu ludzānieti pārsteigusi odze, kura izlīdusi no veikalā pirkta melnzemes maisa. Veicot pavasara darbus ir jābūt sevišķi vērīgiem, jo mošķi var izlīst no visnegaidītākām vietām.
Novadu ziņas
2016. gada 2. aprīlis, 06:21

Ludzānieti pārbiedē odze, kura izlien no veikalā pirktā zemes maisa

Jauns.lv

Kādu ludzānieti pārbiedējusi odze, kura, pēc visa spriežot, izlīdusi no veikalā pirktā zemes maisa. Viņa zemi bija nopirkusi, lai mājas puķu podos pārstādītu petūnijas. Odze, neviena nepamanīta, viņas dzīvoklī nodzīvoja veselu nakti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sākoties pavasara darbiem, pilsētniekiem būtu jāuzmanās no veikalos pirktajiem fasētās zemes maisiem. Tajos var uzrasties dažādi „pārsteigumi”.

Laikraksta „Ludzas Zeme” žurnāliste Iveta Čigāne Latvijas Radio pastāstīja, ka pārsteigumu piedzīvojusi kāda kundze, kura veikalā iegādājusies Latvijā ražotu puķu stādīšanai domātu zemi 20 litru maisā. Pārnesusi maisu mājās, kundze pārstādīja divas puķes, bet nākamos darbus atlika uz nākamo dienu, maisu ar zemi atstājot virtuvē. Savukārt nākamajā dienā virtuvē atrasta ar zemi notriepusies odze.

Tā kā kundze no meža mājās neko nav nesusi, vienīgais ceļš, kā čūska varēja nokļūt mājās, ir maiss ar zemi. Varētu pieņemt, ka odze kundzes virtuvē būtu ielīdusi, ja viņa dzīvotu privātmājā, bet viņa dzīvo daudzdzīvokļu mājā.

Čūskai šis „ceļojums” beidzies veiksmīgi – saimnieki viņu iemānīja maisā un izlaida mežā. Viņa arī nevienam cilvēkam nav uzklupusi. Tiek pieļauts, ka odze maisā kopā ar zemi iegrābta rudenī, kad čūska esot bijusi aizmigusi, bet tagad pamodusies.

Ražotājs "Daba VS" skaidrojumu par radušos situāciju ar "Kano" maisā atrasto odzi portālam Kasjauns.lv nesniedza, sākotnēji solot atbildēt rakstiski, taču tad izlēma situāciju nekomentēt.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA