Puse krievvalodīgo Latvijā vēlētos, lai valsti vadītu cilvēki ar stingru kristīgo pārliecību
53% aptaujāto, kuru ģimenē tiek runāts krievu valodā, piekrita apgalvojumam, ka Latvijā būtu labāk, ja parlamentā un valdībā būtu vairāk pārstāvēti cilvēki ar stingru kristīgo pārliecību.
Sabiedrība
2016. gada 2. aprīlis, 09:44

Puse krievvalodīgo Latvijā vēlētos, lai valsti vadītu cilvēki ar stingru kristīgo pārliecību

Jauns.lv

Nedaudz vairāk kā puse krievvalodīgo Latvijā vēlētos, lai Saeimā un valdībā būtu vairāk pārstāvēti cilvēki ar stingru kristīgo pārliecību, secināts pētījumu aģentūras SKDS veiktajā pētījumā.

53% aptaujāto, kuru ģimenē tiek runāts krievu valodā, piekrita apgalvojumam, ka Latvijā būtu labāk, ja parlamentā un valdībā būtu vairāk pārstāvēti cilvēki ar stingru kristīgo pārliecību. Teju trešdaļa aptaujāto krievvalodīgo šādam apgalvojumam nepiekrita, savukārt vēl 16% respondentu šajā kategorijā bija grūtības sniegt konkrētu atbildi.

Aptaujājot cilvēkus, kuru ģimenēs tiek runāts latviski, noskaidrots, ka tikai trešdaļa atbalstītu to, ka Saeimā un Ministru kabinetā darbotos vairāk cilvēku ar stingru kristīgo pārliecību. Iepriekšminētajam apgalvojumam nepiekrita gandrīz puse jeb 46% latviski runājošo respondentu. Piektdaļa nesniedza konkrētu atbildi.

Kopumā Latvijā viedoklis par lielāku ar stingrāku kristīgo pārliecību apveltītu valdības un Saeimas darbinieku skaitu dalās. 40,9% aptaujāto iedzīvotāju Latvijā piekrita, ka tā tam būtu jābūt, tomēr 39,9% nepiekrita, ka Saeimā un Ministru kabinetā būtu jābūt vairāk pārstāvētiem cilvēkiem ar stingru kristīgo pārliecību. Kopumā gandrīz piektdaļai nebija skaidra viedokļa.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA

Tēmas