foto: LETA
Tuvākajās stundās gaidāms straujš gaisa temperatūras kāpums
Pīle un pīlēni pilsētas kanālā.
Sabiedrība
2018. gada 12. marts, 12:28

Tuvākajās stundās gaidāms straujš gaisa temperatūras kāpums

LETA

Pirmdien plkst.12 gaisa temperatūra Rucavā sasniedza +10 grādu atzīmi, un tā pagaidām ir augstākā gaisa temperatūra Latvijā šajā gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts lielākajā daļā, mākoņiem kavējot gaisa sasilšanu, temperatūra plkst.12 bija +1..+7 grādi. Tuvākajās stundās daudzviet gaidāms straujš gaisa temperatūras kāpums, daļā Kurzemes un Zemgales, kā arī, iespējams, galvaspilsētā un tās apkaimē gaiss sasils līdz +10..+12 grādiem.

Jau ziņots, ka siltajai pirmdienai sekos aptuveni tikpat silta, taču pelēkāka otrdiena, palaikam gaidāms lietus, vējš mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem. Trešdien vējš iegriezīsies no rietumiem un ziemeļiem, gaidāms gan lietus, gan sniegs, gaisa temperatūra Latgalē vēl sasniegs +7 grādus.

Nedēļas nogale būs salta un pārsvarā saulaina. No piektdienas līdz svētdienai arī dienas laikā gaidāms sals, savukārt naktīs daudzviet kļūs aukstāks par -10 grādiem. Vietām Vidzemē un Latgalē, pierimstot ziemeļaustrumu vējam, termometra stabiņš var noslīdēt arī zem -15 grādiem.