Brūkošo Rīgas cirka ēku pagaidām nenorobežos
BVKB informējis Rīgas būvvaldi, ka pašlaik nav pamatojuma norobežot Rīgas cirka ēku.
Sabiedrība
2016. gada 3. aprīlis, 09:23

Brūkošo Rīgas cirka ēku pagaidām nenorobežos

Jauns.lv

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) ir informējis Rīgas pilsētas būvvaldi, ka pašlaik nav pamata pieņemt lēmumu par Rīgas cirka ēkas norobežošanu.

Rīgas pilsētas būvvalde bija pieprasījusi valsts SIA "Rīgas cirks" un Kultūras ministrijai informāciju par turpmāko rīcību saistībā ar cirka ēkas tehnisko stāvokli un plānotajiem sabiedriskās drošības garantēšanas pasākumiem cirka ēkas tiešā tuvumā.

Būvvaldes pārstāve Ilze Žūka pastāstīja, ka no BVKB būvvalde ir saņēmusi vēstuli, kurā minēts, ka kopš 2016.gada 9.februāra līdz konkrētās vēstules nosūtīšanas brīdim biroja būvinspektori atkārtotu cirka ēkas ekspluatācijas pārbaudi nav veikuši un lietā nav atklājušies jauni fakti par cirka ēkas tehnisko stāvokli. Līdz ar to pašlaik BVKB neesot pamata pieņemt jaunu lēmumu saistībā ar cirka ēkas ekspluatācijas uzraudzību, tostarp lēmumu par cirka ēkas norobežošanu.

Kā ziņots, ar BVKB lēmumu Rīgas cirka ēka Rīgā kopš 11.februāra apmeklētājiem ir slēgta. BVKB secināja, ka Rīgas cirka ēka nav droša ekspluatācijā un tās ekspluatācija jāpārtrauc nekavējoties.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA