foto: Edijs Pālens/LETA
"Biļešu paradīzes" direktors atsakās komentēt iespējamos krāpšanas gadījumus ar Dziesmu un deju svētku biļetēm
"Biļešu paradīzes" līdzīpašnieks un vadītājs Ēriks Naļivaiko atteicās komentēt iespējamos krāpšanas gadījumus.
Sabiedrība
2018. gada 5. marts, 13:50

"Biļešu paradīzes" direktors atsakās komentēt iespējamos krāpšanas gadījumus ar Dziesmu un deju svētku biļetēm

LETA

"Biļešu paradīzes" līdzīpašnieks un vadītājs Ēriks Naļivaiko atteicās komentēt iespējamos krāpšanas gadījumus, kas varētu būt notikuši Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības laikā.

Nedēļas nogalē kāda sociālā tīkla "Facebook" lietotāja publiskoja video, kurā redzams kā lielveikalā "Sky&More" esošās "Biļešu paradīzes" kases darbinieces no atvilktnes izvelk daļu no tirgošanā esošajām Dziesmu un deju svētku biļetēm un cenšas tās nemanāmi ielikt somā.

Vaicāts par minēto atgadījumu, Naļivaiko atteicās komentēt jebkādu informāciju, kas izskanējusi sociālajos tīklos par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecību, norādot, ja ir konstatēti kādi pārkāpumi, tie ir nodoti tālāk izmeklēšanai Valsts policijā un citās atbildīgajās iestādēs.

Savukārt taujāts par neoficiāli izskanējušo informāciju, ka organizatori, kas izmantojuši "Biļešu paradīzi" ieejas karšu tirdzniecībai uz saviem pasākumiem, plāno ierosināt tiesvedības, lai pieprasītu kompensācijas no uzņēmuma par zaudējumiem, kas nedēļas nogalē radās traucētās mājaslapas darbības dēļ, Naļivaiko norādīja, ka patlaban neviens nav vērsies uzņēmumā ar šāda veida sūdzību, piebilstot, ka izskanējušais uzskatāms par "tukšu provokāciju". Vienlaikus viņš uzsvēra, ka "Biļešu paradīze" ir gatava tikties un risināt situāciju ar ikvienu pasākuma organizatoru, ja traucētās mājaslapas darbības dēļ radušies zaudējumi no nepārdotām biļetēm.

Aģentūras LETA rīcībā nonākusi kāda ārzemju pircēja sūdzība "Biļešu paradīzei". Viņš norāda, ka, sākoties biļešu oficiālajai tirdzniecībai plkst.11, centās tās iegādāties no ASV, pieslēdzoties sistēmai plkst.4 rītā pēc Floridas laika. Tomēr viņš novērojis, ka pirms Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības oficiālā sākuma cilvēki varēja pieslēgties "Biļešu paradīzes" mājaslapai, tādējādi nonākot biļešu iegādes virtuālajā rindā, kas tiem deva iespēju iegādāties biļetes pirms tās tika izpārdotas. Pircēja ieskatā tas deva virsroku pār tiem, kas virtuālajā rindā iestājās, sākoties oficiālajai biļešu tirdzniecībai.

Savukārt Naļivaiko minēto situāciju noliedza, norādot, ka biļešu tirdzniecībā netika pārkāpti godīgas komercprakses principi, un ikvienam pircējam tika nodrošinātas vienlīdzīgas tiesības iegādāties biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem. Komentējot iespēju iestāties virtuālajā rindā pirms biļešu tirdzniecības sākuma, viņš norādīja, ka tāda iespēja bija, bet rinda līdz ar tirdzniecības sākumu tika likvidēta, tādējādi novēršot negodīgas virsrokas gūšanu iepriekš virtuālajā rindā stāvošajiem pār tiem, kas rindai pieslēdzās plkst.11.

Biļetes uz kādu no pieciem Dziesmu un deju svētku koncertiem ar 10% atlaidi iepriekš rezervēt bija iespējams vecākiem, kuri ir "3+ Ģimenes kartes" īpašnieki. Kopumā iepriekšējai rezervācijai bija pieejamas 2000 biļetes un ģimenes tām varēja pieteikties no šā gada 22.februāra līdz 23.februārim.

Jau vēstīts, ka cilvēki sociālajos tīklos sestdien pauda neapmierinātību par ilgo gaidīšanu elektroniskajā rindā. Piemēram, žurnālists Arnis Krauze sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja, ka pēc pusotras stundas gaidīšanas viņš no virtuālās rindas "izmests", proti, mājaslapa pārstājusi darboties. Savukārt kāds students sūdzējās par to, ka "Biļešu paradīzes" mājaslapā rindā nav norādīts kārtas numurs, līdz ar to nav skaidrs, vai rindā vispār ir jēga "stāvēt". Kāda tvitera lietotāja savukārt gaudās, ka pusstundu pirms Dziesmu un deju svētku biļešu pārdošanas sākuma vēlējusies nopirkt biļetes uz baletu, taču jau tad "Biļešu paradīzes" mājaslapa nav darbojusies.

Citi savukārt pauda sašutumu par to, ka, lai gan Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecību bija solīts sākt plkst.11, elektroniskajā rindā it kā bijis iespējams iestāties jau agrāk. Daži sociālā tīkla "Twitter" lietotāji norādījuši, ka veikuši samaksu internetbankā, bet apstiprinājumu nav saņēmuši. "Es sagaidīju, izvēlējos un pat visu apmaksāju, un tad viss uzkārās. Tagad esmu gan bez naudas, gan biļetēm, jo tā lapa pilnīgi vairs neiet," rakstīja kāda sieviete.

Kā ziņots, biļešu tirdzniecība uz vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem sākās sestdien plkst.11, kad "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā tirdzniecībā nonāca kopskaitā 95 230 biļetes. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm, bet elektroniskajā rindā "Biļešu paradīzes" interneta mājaslapā bija iestājušies vairāk nekā 76 000 cilvēku. Līdz plkst.14.30 tika izpārdotas visas biļetes uz centrālajiem svētku pasākumiem.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.