Tava izglītība
2018. gada 2. marts, 12:22

Skolu direktori atbalsta skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas Izglītības vadītāju asociācija (LIVA) atbalsta Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu par agrāku skolas gaitu sākšanu, to darot jau sešu gadu vecumā, apstiprināja LIVA prezidents Rūdolfs Kalvāns.

Kalvāns atzina, ka LIVA minēto jautājumu izskatījusi "gana detalizēti", un asociācija principiālus šķēršļus šādai reformai nesaskata. Viņš gan atzina, ka pēc pārejas perioda beigām ar atsevišķām grūtībām varētu saskarties dažas pašvaldības, taču, Kalvāna ieskatā, tas nav šķērslis, lai bremzētu likumprojekta virzību izskatīšanai Ministru kabinetā.

Asociācijas vadītājs uzsvēra, ka LIVA, ja likumprojekts nonāks līdz izskatīšanai Saeimā, aktīvi piedalīsies piedāvājuma apspriešanā, lai sagatavotu pēc iespējas kvalitatīvākus Vispārējās izglītības likuma grozījumus.

Kā ziņots, IZM izskatīšanai valdībā iesniegusi grozījumus Vispārējās izglītības likumā, kas tostarp paredz skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma.

IZM iesniegto likumprojektu paredzēt skatīt tuvākajā Ministru kabineta komitejas sēdē, kas notiks 5.martā, liecina Ministru kabineta dienaskārtība.

IZM sola, ka plānotais 1.klasē apgūstamais mācību saturs un metodika tiks veidota atbilstoši bērnu vecumposmu īpatnībām sešu gadu vecumā apgūstamajam, un netiek paredzēts, ka sešu gadus vecajiem bērniem būs jāapgūst tas, ko pašlaik mācās septiņus gadus vecie bērni.