Latkovskis: "Ja Rimšēvičs būtu godavīrs, viņš varēja no amata sevi atstādināt pats"
2018. gada 28. februāris, 09:36

Latkovskis: "Ja Rimšēvičs būtu godavīrs, viņš varēja no amata sevi atstādināt pats"

TV24

"Šajā gadījumā citas iespējas principā nav. Ja Rimšēviča kungs ir godavīrs, viņš varēja uz izmeklēšanas laiku sevi atstādināt no amata pats," Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis ("Vienotība") sacīja RīgaTV 24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu", komentējot Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšanu un pret viņu uzsākto kriminālprocesu.

Latkovskis savu viedokli argumentēja, uzsverot, ka starptautiski rezonansi radījusi tieši Rimšēviča aizturēšana, nevis ziņas par naudas atmazgāšanu banku sektorā. Rimšēviča aizturēšanai tiek pievērsta liela uzmanība. ““ABLV Bank” ir ziņa, kura, paskatoties jebkuru “Financial Times” vai “The Wall Street Journal”, sākas ar atkāpi, ka jau agrāk tika norādīts, ka Latvijā ir problēmas ar naudas atmazgāšanu. Šī nav jauna ziņa. Jauna ziņa ir, ka viens no Eiropas Centrālās bankas locekļiem ir izturēts. Tā ir patiešām ziņa starptautiskajā finanšu pasaulē un arī starptautiskajā politikas pasaulē,” Latkovskis apgalvoja.

Latkovskis arī sacīja, ka nevajadzētu pārlieku spekulēt par Krievijas saistību ar notiekošo. “Krievijai nav nekāda sakara ar ierosināto kriminālprocesu un pārbaudēm mūsu banku sektorā. Ja tā piespēlē šādu tādu informāciju vai kādai pusei kādu fotogrāfiju, tad tālāk izmeklētājam un drošības iestādēm ir jāvērtē, cik daudz un kādā veidā tas noder viņu darbam,” norādīja Latkovskis. Viņš uzsvēra, ka Krievija vienmēr izmanto sniegtās iespējas, tomēr galvenais jautājums ir – vai mēs to ļaujam.