Unikāls labdarības šovs: paši labākie dejotāji sacentīsies bērnu veselībai
Sabiedrība
2016. gada 5. aprīlis, 08:00

Unikāls labdarības šovs: paši labākie dejotāji sacentīsies bērnu veselībai

Jauns.lv

Artjoms Sačeks un Aleksandra Labuņko ir divi bērni, kas savu ikdienu pavada cīnoties un sadzīvojot ar smagu slimību. Katram no viņiem diagnoze un cīņa ar slimību ir pilnīgi citāda, tomēr smagums ir vienāds. Artjomam ir pirmā tipa cukura diabēts, bet Aleksandrai – dažādi attīstības traucējumi, epilepsija un virkne citu diagnožu. Lai bērniem kļūtu labāk, viņi varētu dzīvot pilnvērtīgi un viņu dzīve nebūtu pilna ar ciešanām, ir nepieciešami desmiti tūkstoši eiro, kuru vecākiem nav. Tikai līdzcilvēku atbalsts var uzlabot šo bērnu dzīvi!

Deja bērnu veselībai

Lai palīdzētu šiem bērniņiem, 22. aprīlī Rīgas Kongresu namā notiks neaizmirstams deju šovs “Labestības melodija”, no kura visus ienākumus ziedos šo bērniņu veselības uzlabošanai. Labākie Latvijas dejotāji izdejos 10 stāstus, kas atspoguļos cīņu par veselību un dzīvi ar slimību. Savu veltījumu bērniem sniegs gan tautas dejas pārstāvji, gan baleta un sporta deju dejotāji, gan breikeri, gan citu stilu pārstāvji. Arī ikviens no jums var iesaistīties un palīdzēt, apmeklējot koncertu. Biļetes ir pieejamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī

internetā

.

Jāpiebilst, ka rindā uz

palīdzību gaida arī citi bērniņi – tā nepieciešama vismaz 20 bērniem no Latvijas.

Artjomam un Aleksandrai kopā pašlaik ir nepieciešami gandrīz 20 000. Ja koncertā izdosies savākt vairāk, lielāks bērnu skaits saņems ļoti vajadzīgo palīdzību!

Kā vēl var palīdzēt?

Ja jums nav iespējas apmeklēt labdarības koncertu, aicinām palīdzēt citos veidos.

Ziedot tieši Artjomam ir iespējams

šeit

.

Mazajai Aleksandrai Jūs varat ziedot šeit. Interneta vietnē www.labdaris.lv jūs varat uzzināt arī par citiem bērniem, kas gaida palīdzību, un to sniegt.

Ziedot internetā var ikviena persona, kam ir bankas maksājumu karte. Jums atliek tikai ievadīt savu e-pastu, lai saņemtu apstiprinājumu par maksājuma izpildi, un sekot norādēm. Ziedojums interneta vietnē parādīsies dažu minūšu laikā. Jūs varat arī norādīt savu vārdu un uzrakstīt vēlējumu bērniņam!

Tāpat ziedot ir iespējams, izmantojot drošās maksājumu sistēmas. Maksājuma mērķī ir jānorāda “Veselības fonds: Aleksandra Labuņko” vai “Veselības fonds: Artjoms Sačeks”.

Rekvizīti:

Paypal

paypal@labdaris.com

WebMoney

WME E281911870931

WMR R175707680433

WMZ Z295651461411

Visa Aleksandras dzīve – cīņa ar slimību

Artjomam slimību atklāja piecu gadu vecumā, bet Aleksandra ir ļoti slima jau kopš mazotnes. “Nekad neaizmirsīšu viņas pirmo lēkmi. Viņa bija tik maziņa! Lēkmes laikā bērniņš nevarēja paelpot un āda palika zilgana. Es biju pārbijusies. Vienu brīdi pat likās, ka viņu zaudēšu,” par mazās Aleksandras slimību stāsta viņas māmiņa Oksana. Smaga un grūta ir bijusi viņas cīņa par meitiņas dzīvi un veselību, bet tā vēl pat nav pusē. Aleksandras diagnoze ir vairāk nekā 50 vārdus gara un iekļauj daudzas slimības, kuras Aleksandra viena uzveikt nespēj.

Meitenei ir nepieciešama dārga ārstēšana un rehabilitācijas ārpus Latvijas. Meitenītei pavisam ir nepieciešami 24 000 eiro. Līdz šim izdevies savākt apmēram pusi no vajadzīgā. Ar to ir krietni par maz, lai meitene veseļotos, dzīvotu laimīga un viņu nepiemeklētu bīstamās epilepsijas lēkmes.

Ziedot meitenītei ir iespējams

šeit .
Artjoma skaudrā ikdiena

Artjomam ir ļoti nepieciešamas maināmās detaļas insulīna pumpim. Bez tām pumpi nav iespējams lietot un zēnam ir nepieciešama nepārtraukta pieaugušo uzmanība. Bez insulīna pumpja Artjoms nevar doties ekskursijās, ciemoties pie draugiem vai apmeklēt dažādas ārpusskolas nodarbības, jo daudzi

pieaugušie atsakās veikt insulīna injekcijas. Jūs būtu ar mieru to darīt, zinot, ka nepareizi aprēķināta deva vai nepareiza injekcija var radīt draudus zēna veselībai un pat dzīvībai?

Arī bērns tās veikt vēl nevar.

Jāpiebilst, ka bez insulīna pumpja diabēta slimniekiem ir ļoti rūpīgi jāseko līdzi ne vien tam, kādai ir jābūt insulīna devai, bet arī tam, lai uzņemto ogļhidrātu daudzums sakrīt ar patērēto enerģiju, lai cukura līmenis asinīs nebūtu bīstami zems. Precīza nepieciešamā ogļhidrātu daudzuma aprēķināšana būtu pa spēkam ne katram pieaugušajam. Mazam bērnam pašam veikt šādus aprēķinus ir praktiski neiespējami.

Palīdzēt zēnam var ikviens, veicot ziedojumu

šeit .

Ja vēlies gūt neaizmirstamas emocijas un palīdzēt vairākiem bērniņiem vienlaikus, aicinām apmeklēt labdarības koncertu “Labestības melodija”. Tas notiks šī gada 22. aprīlī Rīgas Kongresu namā. Sākums pulksten 19.00. Biļetes pieejamas visās “Biļešu Serviss” kasēs, kā arī

internetā

.


Reklāmas raksts publicēts sadarbībā ar labdarības fondu Labdaris.lv / Publicitātes foto