foto: ekrānuzņēmums no video
Apsnigušu koferu dēļ "airbaltic" lidmašīnā rodas sadūmojums un pusē salona aktivizējas skābekļa maskas
Aculieciniece no Lietuvas pauž, ka notikusi degšana, taču lidsabiedrība skaidro, ka minēto incidentu par ugunsgrēku nevar dēvēt – tas bijis tikai sadūmojums.
Sabiedrība
2018. gada 27. februāris, 06:11

Apsnigušu koferu dēļ "airbaltic" lidmašīnā rodas sadūmojums un pusē salona aktivizējas skābekļa maskas

Jauns.lv

Vēlā svētdienas vakarā “airBaltic” pasažieriem, kuri grasījušies doties reisā no Rīgas uz Viļņu, pirms lidojuma nācies piedzīvot gana nepatīkamus mirkļus. Lidmašīnā, kura tobrīd vēl atradusies uz zemes, radās sadūmojums, kā rezultātā vienā pusē aktivizējušās skābekļa maskas, ziņo medijs 15min.lt.

Kaimiņvalsts ziņu portālam par incidentu izstāstījusi kāda no pasažierēm.

Lidmašīnai no Rīgas esot bijis jāizlido pirms pusnakts, taču piepeši atskanējis kapteiņa paziņojums – būs jāpagaida vēl 15 minūtes, jo uz lidmašīnu steidz pasažieri no cita gaisa kuģa.

“Labi, ka nācās pagaidīt tās 15 minūtes, jo piepeši vienā brīdī lidmašīnas salonā parādījās spēcīga dūmu smaka. Tūlīt pēc tam no augšas vienā lidmašīnas pusē nokrita skābekļa maskas,” lietuviešu medijam izstāsta aculieciniece.

Dūmi nākuši no paneļiem virs galvas

“Smaka kļuva arvien spēcīgāka, taču vienlaikus šķita, ka ekipāža nereaģē. Kāda sieviete ievēroja, ka dūmi nāk tieši no paneļiem, kuri ir virs galvas,” teikts pasažieres atstāstā.

Tikai tad, pēc lietuvietes stāstītā, kāds no ekipāžas esot piesteidzies ar ugunsdzēšamo aparātu un nodzēsis uguni.

Viņa arī stāsta, ka lidotājiem pašiem nācies izkārtot savu evakuāciju: “Kaut kā tika atvērtas durvis un mēs visi izskrējām. Pie lidmašīnas pat nepiebrauca ugunsdzēsēju brigāde.”

Pēc dažām stundām pasažieri tikuši iesēdināti citā lidaparātā un Lietuvu sasnieguši aptuveni pulksten 03.00 naktī.

Bagāžas nodalījuma vadiem piekļuvis ūdens

Portāls 15min.lt apgalvo, ka lūdzis “airBaltic” komentāru par notikušo, taču pagaidām kaimiņvalsts medijā tas vēl nav publicēts.

Portālam Jauns.lv lidsabiedrība izskaidrojusi, ka minēto incidentu nevar dēvēt par ugunsgrēku – tas bijis tikai sadūmojums.

“Dēļ apsnigušajiem koferiem, kuri tika ievietoti rokas bagāžas nodalījumos, ūdens nokļuva pie šī nodalījuma vadiem, kā rezultātā izcēlās neliels sadūmojums un vienā lidmašīnas pusē aktivizējās skābekļa maskas,” izstāstīja “airBaltic” Sabiedrisko attiecību vadītāja Alise Briede.