Liepājā ar simulācijas spēli jauniešus mudinās iejusties bēgļa ādā
Spēle notiks angliski - tā būs vienlaikus gan mācību iespēja jeb angļu valodas prakse dalībniekiem, gan izaicinājums, jo būs jārunā svešā valodā.
Novadu ziņas
2016. gada 5. aprīlis, 12:45

Liepājā ar simulācijas spēli jauniešus mudinās iejusties bēgļa ādā

Jauns.lv

Ceturtdien, 7.aprīlī, Liepājā norisināsies interaktīva izglītojoša spēle jauniešiem "Walking in refugees' shoes" jeb "Iejūties bēgļa ādā", informēja biedrībā "Radi vidi pats".

Uz Liepāju atceļos izglītojoša spēle, kuru organizē biedrība "Access Lab" sadarbībā ar biedrību "Radi vidi pats". Aktivitātes mērķis ir iepazīstināt Latvijas jauniešus ar izaicinājumiem un grūtībām, ar kādām saskaras bēgļi no karu un konfliktu zonām, un ar empātijas palīdzību veicināt izpratni un globālo atbildību, skaidroja biedrībā.

Spēle notiks angliski - tā būs vienlaikus gan mācību iespēja jeb angļu valodas prakse dalībniekiem, gan izaicinājums, jo būs jārunā svešā valodā. Svarīgi, lai visi dalībnieki būtu spējīgi komunicēt angļu valodā bez tulka palīdzības, skaidroja biedrībā. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ iepriekš jāpiesakās.

Pasākums notiks 7.aprīlī plkst.15 pašapkalpošanās velodarbnīcā "Radi velo pats" Vecajā ostmalā 54, Liepājā.

Pasākums notiks projektā "1001 stāsts starpkultūru dialogam", ko organizē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra sadarbībā ar vietējiem partneriem un Annas Lindes fonda Latvijas tīkla dalīborganizācijām. Projektu finansē Annas Lindes fonds un Eiropas Savienība.

LETA / Foto: EPA/LETA