Ušakovs: "Pilsēta nevēršas pret privāto autostāvvietu biznesu, bet prasības ir jāievēro"
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.
Runā Rīga
2016. gada 5. aprīlis, 13:44

Ušakovs: "Pilsēta nevēršas pret privāto autostāvvietu biznesu, bet prasības ir jāievēro"

Jauns.lv

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs šodien tikās ar uzņēmuma EuroPark pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus par autostāvvietu sakārtošanu pilsētā.

Kā zināms, Rīgas pilsētas būvvalde ir aizliegusi vairāku maksas autostāvvietu ekspluatāciju pilsētas centrā, jo tās neatbilst prasībām.

“Mēs nevēršamies pret privātajām autostāvvietām, un mums nav nolūku ierobežot šo biznesu. Bet pilsētai ir svarīgi, lai tiktu ņemtas vērā saistošo noteikumu un likumu normas. Cietais segums, pietiekams attālums no tuvējo māju logiem, apzaļumošana, pareiza transporta novietošana- tās ir pamatotas vides aizsardzības, iedzīvotāju komforta un drošības prasības, un tās ir jāievēro viennozīmīgi. Savukārt pilsēta, apzinoties, ka stāvvietu problēma, it īpaši centrā, ir aktuāla, ir gatava sadarboties ar autostāvvietu īpašniekiem un operatoriem, palīdzēt rast risinājumu projektēšanas jautājumos un saskaņojumos,” tikšanās laikā uzsvēra N. Ušakovs.

Uzņēmuma EuroPark valdes loceklis Mārtiņš Meisītis norādīja, ka uzņēmums ir ņēmis vērā būvvaldes izvirzītās prasības un strādā pie trūkumu novēršanas, lai slēgtās stāvvietas varētu pēc iespējas ātrāk atsākt darbu. “Pats galvenais, ka pašvaldība ir sadzirdējusi arī mūsu problēmas un veidojas savstarpēja izpratne,” teica. M.Meisītis.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA