Krītot no nepabeigta deviņstāvu nama jumta Mežciemā, gājis bojā 20 gadu vecs puisis
Padomju laikā šo ēku cēla kā Dzemdību namu, taču nepabeidza.
112
2016. gada 5. aprīlis, 14:26

Krītot no nepabeigta deviņstāvu nama jumta Mežciemā, gājis bojā 20 gadu vecs puisis

Jauns.lv

Pirmdienas, 4.aprīļa, vakarā Mežciemā, Sedas ielā, nokrītot no nepabeigtas deviņu stāvu ēkas jumta, bojā gājis 1996.gadā dzimis jaunietis, informē Valsts policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sākotnējā informācija liecina, ka seši draugi – divi pilngadīgi un četri nepilngadīgi jaunieši –, atrodoties alkohola reibumā, uzkāpuši uz nepabeigtas ēkas jumta. Visi apsēdušies uz jumta malas un 1996.gadā dzimušais jaunietis pēkšņi nolēmis tai pārliekties pāri, lai pievilktos. Taču 20 gadus vecajam jaunietim paslīdējusi roka un viņš nokritis no ēkas jumta, tādējādi zaudējot dzīvību.

Patlaban par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas, izmeklēšanas laikā tiks noskaidroti precīzi notikušā apstākļi.

Savukārt pret nepilngadīgajiem jauniešiem sāktas administratīvā lietvedība par atrašanos alkohola reibumā.

Jau iepriekš ēkas saimniekam tika sūtīti aicinājumi nodrošināt, lai ēkā nevarētu iekļūt nepiederošas personas, ko ēkas īpašnieks arī bija paveicis. Taču, neskatoties uz šādu rīcību, ēka pievilina arvien jaunus potenciālos upurus un nepabeigtās ēkas apmeklētāji paši atrod veidu, kā iekļūt ēkā.

Policija aicina iedzīvotājus nebūt pārdrošiem un neizvēlēties nepabeigtas ēkas kā ekskursiju objektus, atrašanās un pārvietošanās šādās ēkās var būt bīstama. Tāpat policija aicina vecākus pārrunāt ar saviem bērniem šādus gadījumus, kad atrašanās līdzīgās bīstamās vietās ir tiešs drauds gan veselībai, gan dzīvībai.

 

BNS / Foto: Māris Puķītis