foto: Pašvaldības policija
Tēvs Rīgā necienīgas attieksmes dēļ atsakās no saviem 2 bērniem, kurus savulaik jau pameta māte
112
2018. gada 23. februāris, 14:14

Tēvs Rīgā necienīgas attieksmes dēļ atsakās no saviem 2 bērniem, kurus savulaik jau pameta māte

Jauns.lv

21. februārī neilgi pēc pulksten 11.00 Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Čiekurkalnā, kur kāds vīrietis, atgriežoties mājās no ārstniecības iestādes, konstatējis savus nepilngadīgos bērnus alkohola reibumā ar pieciem citiem vienaudžiem. Situācijas atrisināšanai vīrietis nolēmis piesaistīt policiju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā stāsta galvaspilsētas pašvaldības likumsargi, notikuma vietā policisti sastapa izsaucēju un septiņus jauniešus. Vīrietis paskaidroja, ka divi no jauniešiem ir viņa bērni, kuri izturoties nepieņemami. 

Atgriežoties mājās, sākotnēji viņš neesot ielaists dzīvoklī. Caur durvīm bija dzirdama vairāku jauniešu bļaustīšanās un pudeļu šķindēšana. Pēc ilgstošas dauzīšanas pie durvīm bērni tomēr tās atvēruši. Dzīvoklī valdīja spēcīgs cigarešu smārds.

Vīrietis atklāja, ka bērnus pirms dažiem gadiem uzņēmis pie sevis, jo māte no viņiem atteikusies. Tomēr līdz šim atvases sagādājušas vien problēmas gan izglītības iestādēs, gan vīrieša jaunajā laulības dzīvē. Kunga sievai pat nācies atrast atsevišķu dzīvokli, jo bērni viņu regulāri pazemojuši. Tāpat atvases regulāri nonākušas policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem likumpārkāpumiem. Pateicoties bāriņtiesas sniegtajam atbalstam, ģimenē pastāvošās problēmas jau sākuši šķetināt speciālisti, tomēr kā kungs atklāja – situācijas viena pēc otras atkārtojas. Izsaucējs atzina, ka bērnu necienīgās attieksmes dēļ nevēlas turpināt viņu aprūpi.

Savukārt pusaudži skaidroja, ka ikdienā viņiem regulāri tiekot draudēts gan ar atteikšanos no viņiem, gan arī fizisku izrēķināšanos. Tāpat viņi tiekot vainoti tēva dzīves bojāšanā un saukti par neizdevušiem. Atvases skaidroja, ka, lai gan dzīvo labos apstākļos, normālas attiecības ar tēvu neesot, un baidījās palikt kopā ar viņu, lūdzot nošķiršanu. Arī izsaucējs šādu iespēju atbalstīja, skaidrojot, ka pēc policistu aizbraukšanas konflikts varētu saasināties.

Jauniešiem veiktas alkohola koncentrācijas pārbaudes izelpās. Testu laika noskaidrots, ka trīs jaunieši ir alkohola reibumā, tostarp, arī abi vīriešu bērni – 16 gadus vecā meita un 15 gadus vecais dēls. Skaidrā esošie jaunieši aicināti doties uz savām mājām, savukārt trešo reibumā esošo pusaudzi policisti nogādāja mājās.

Uzsāktas trīs administratīvās lietvedības par atrašanos alkohola reibumā, nesasniedzot nepilngadību, kā arī abi izsaucēja bērni nošķirti no ģimenes un nogādāti krīzes centrā.

Lietas materiāli nosūtīti gan Rīgas bāriņtiesai, gan RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem turpmākam darbam ar ģimeni.
 
 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās