Dziedātāja Liene Šomase internetā rīko bērnu vokālo konkursu
Šomase stāsta, ka jau astoņus gadus viņas ikdiena ir bērnu iedvesmošana, motivēšana, iedrošināšana un dziedāšanas prasmju apgūšana.
Kultūra
2016. gada 5. aprīlis, 18:11

Dziedātāja Liene Šomase internetā rīko bērnu vokālo konkursu

Jauns.lv

Dziedātāja Liene Šomase sadarbībā ar "draugiem.lv" organizē pirmo bērnu vokālo konkursu, kas norisinās internetā, informēja "Draugiem.lv" pārstāvis Jānis Palkavnieks.

Ikviens bērns vecumā līdz 12 gadiem var piedalīties, iesniedzot savu video priekšnesumu kādā no četrām kategorijām - "Raimonda Paula dziesma", "Latviešu tautas dziesma", "Hip-hop dziesma", "Bērnu dziesma vai oriģināldarbs". Video, izmantojot vietni "www.draugiem.lv/BerniDzied", var pievienot gan pats izpildītājs, gan arī pieaugušais ar izpildītāja atļauju.

Šomase klāstīja, ka jau astoņus gadus viņas ikdiena ir bērnu iedvesmošana, motivēšana, iedrošināšana un dziedāšanas prasmju apgūšana. "Latvijā vienmēr ir bijis un būs talantīgi bērni. Šī ir iespēja ikvienam Latvijas bērnam, sadarbojoties ar savu ģimeni, klasesbiedriem vai draugiem, piedalīties un parādīt plašākai auditorijai savu talantu," pauda konkursa rīkotāja.

Dziesmu var iesniegt līdz 4.maijam, kam paralēli notiks "draugiem.lv" lietotāju balsojums, spiežot "Man patīk". Galavārds, vērtējot izpildītājus, būs konkursa žūrijai, kura ņems vērā skatītāju balsojumu. Žūrija vērtēs dalībnieku radošumu, oriģinalitāti, priekšnesuma pasniegšanas veidu, tērpu un kustības.

Konkursa dalībnieku vērtēs žūrija, kurā darbosies žūrijas priekšsēdētāja Šomase, mūzikas skolas "Andžeja Grauda mūzikas skola" dibinātāja Sigita Grauda, burvju mākslinieki Dace Pecolli ar dēlu Danti Pecolli, mūziķis un aranžētājs Edgars Linde, Latvijas hip-hop aizsācējs Ozols, televīzijas raidījuma "Dzintara dziesmas" vadītāja Velga Vītola, dziedātājs Andris Ērglis un "Spieta" krustmāte Inga Utena-Logina.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA