foto: Pexels.com
52 gadus veca kundze Purvciemā divas reizes vienas dienas laikā nonāk policijas iecirknī
Ilustratīvs foto.
112
2018. gada 23. februāris, 13:14

52 gadus veca kundze Purvciemā divas reizes vienas dienas laikā nonāk policijas iecirknī

Jauns.lv

Ceturtdien, 22. februārī, policijas iecirknī vienas dienas laikā divreiz nonākusi kāda 52 gadus veca sieviete, kura no rīta pabrokastojusi un iestiprinājusies ar grādīgajiem dzērieniem picērijā, bet rēķinu nesamaksāja, bet vakarpusē - centusies nozagt degvīna pudeli. 

Valsts policijā stāsta, ka izsaukums uz picēriju Augusta Deglava ielā saņemts plkst.9.20. 

Likumsargi notikuma vietā noskaidroja, ka iespējamā vainīgā persona nolēmusi pabrokastot kādā picērijā, pasūtot sev ne tikai ēdienu, bet arī vairākus stipros alkoholiskos dzērienus. Brīdī, kad oficiants atnesis rēķinu, sieviete esot konstatējusi, ka viņai līdzi nav nedz skaidras naudas, nedz maksājuma kartes, tāpēc metusies bēgt. Apsardzes darbinieki aizdomās turēto sievieti aizturēja un paziņoja par to Valsts policijai.

Likumsargi 1966. gadā dzimušo sievieti nogādāja Rīgas Teikas iecirknī notikušo apstākļu skaidrošanai. Pēc procesuālo darbību veikšanas sieviete tika palaista no iecirkņa.

Dažas stundas pēc notikušā, Rīgas Teikas iecirknī tika saņemts vēl viens izsaukums uz pārtikas veikalu par zādzību. Ierodoties norādītajā adresē, policisti konstatēja, ka arī šoreiz zādzību veikusi tā pati sieviete, kura todien jau tika aizturēta. Likumsargi noskaidroja, ka iespējamā vainīgā persona iegājusi pārtikas veikalā, devusies uz alkoholisko dzērienu nodaļu, paņēmusi degvīna pudeli un ātrā solī gājusi ārā no veikala. 

Izgājusi ārā pa veikala ieejas vārtiem un pamanījusi apsardzes darbiniekus, sieviete nometusi nozagto pudeli. Arī šajā gadījumā policisti aizdomās turēto sievieti aizturēja un nogādāja Rīgas Teikas iecirknī.

Saistībā ar notikušo tika uzsākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētajai sievietei tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.