foto: Publicitātes foto
Tradīcijām bagātākās kalnu slēpošanas sacensības – "Siguldas kauss 2018"
Sabiedrība
2018. gada 22. februāris, 17:35

Tradīcijām bagātākās kalnu slēpošanas sacensības – "Siguldas kauss 2018"

Karlīna Timofejeva

No 1. līdz 4.martam Siguldas Pilsētas trasē norisināsies “Siguldas kauss 2018” kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā. Piedalīties tiek aicināti gan amatieri, gan profesionāli slēpotāji visās vecuma grupās. Šogad “Siguldas kauss” kalnu slēpošanā notiks “Baltijas kausa” 2.posma ietvaros.

Siguldā ziemas sporta veidu tradīcijas ir īpaši dzīvas, tamdēļ „Siguldas kauss” var lepoties ar vairākus desmitus gadu senu vēsturi. Sacensības pirmo reizi pulcēja kalnu slēpotājus pirms gandrīz piecdesmit gadiem – 1969.gadā, un kopš tā laika ir bijis populārs un apmeklēts ziemas sporta pasākums.

foto: Publicitātes foto

Šogad tiks gan ievērotas jau iemīļotas sacensību tradīcijas – nakts brauciens ar lapām, kalna karaļa un karalienes kronēšana un “Kišuro” balvas pasniegšana neveiksmīgākā kritiena īpašniekam, gan ieviestas jaunas tradīcijas – svinīga atklāšanas parāde, motociklu kalnā braukšanas šovs un gada lielākā “Apré-Ski” ballīte visiem dalībniekiem, viņu ģimenēm, draugiem, sadarbības partneriem un citiem interesentiem. Apmeklētājiem būs pieejama arī īpaša ēdienkarte un karstie dzērieni no kafejnīcas „Finišs”.

1.martā visiem snovborda dalībniekiem būs jāizaicina sevi milzu slalomā, 3.martā norisināsies milzu slaloms kalnu slēpošanā, kas būs kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam un 4.martā norisināsies paralēlais slaloms kalnu slēpošanā. Sacensībās var piedalīties dalībnieki jau no 2.5 gadiem līdz neierobežotam vecumam. Plašāka informācija par pasākumu un reģistrēšanos pieejama Siguldas Pilsētas trases mājas lapā www.siguldassports.lv

Gaidām mazus un lielus sportistus, ģimenes, draugus un citus līdzjutējus! Svinēsim ziemu Siguldā!

foto: Publicitātes foto