Olimpieti un Liepājas domnieku Miloslavski vaino kolēģa auto dauzīšanā un apčurāšanā
Liepājas domes deputātu, saskaņieti, kādreizējo čempionu peldēšana Romanu Miloslavski viņa partijas biedrs Naums Vorobeičiks vaino pļēgurošanā, dienesta auto dauzīšanā un apčurāšanā.
Novadu ziņas
2016. gada 6. aprīlis, 06:14

Olimpieti un Liepājas domnieku Miloslavski vaino kolēģa auto dauzīšanā un apčurāšanā

Jauns.lv

Vairākkārtējo Latvijas čempionu peldēšanā, Atēnu un Pekinas olimpisko spēļu dalībnieku, tagad Liepājas domes deputātu Romanu Miloslavski viņa partijas biedrs no „Saskaņas” Naums Vorobeičiks vaino trīs dienesta automašīnu sadauzīšanā un apčurāšanā.

Nesaskaņas starp Liepājas domes „Saskaņas” frakcijas deputātiem ir samilzušas tiktāl, ka tās trīs pārstāvji - Naums Vorobeičiks, Romans Miloslavskis un Jurijs  Hadarovičs - ir saķērušies teju vai cīņā uz dzīvību un nāvi. Un neviens arī negrasās padoties, jo visi trīs ir skarbi vīri – sportisti. Pret Liepājas kompleksās sporta skolas direktoru Naumu Vorobeičiku vienotā cīņā apvienojies kādreizējais olimpietis Romans Miloslavskis un izbijušais boksa treneris, tagad Liepājas vicemērs Jurijs  Hadarovičs.

Sadauzīja un apčurāja dienesta auto

Kopš pērnā gada decembra Miloslavskis vairs nav sporta skolas sporta centra „Ezerkrasts” projektu vadītājs, bet pašnodarbināta persona, kam ir līgumattiecības ar Sporta pārvaldi. Pirms tam viņš bija Liepājas Olimpiskā centra baseina un SPA kompleksa vadītājs, arī no šī amata viņu izmeta.

„Visi zina, ka Miloslavski no darba atlaida, pamatojoties uz Darba likuma 101. panta 1. daļas  – „darbinieks bez attaisnojoša iemesla būtiski pārkāpis darba līgumu vai darba devēja uzticību”. Viņš arī tur bija tāds pats slaists kā sporta skolā. Viss beidzās ar to, ka Romans piedzēries sasita vairākas dienesta mašīnas un vēl apčurāja tās. Tas pat ir ierakstīts video. Lai noklusinātu skandālu, paņēmu Romanu pie sevis, cerot, ka puisis apdomāsies. Taču, it īpaši pēc balotēšanās Saeimas vēlēšanās, Romanam „širmis aizgāja ciet”. Viņš paziņoja, ka ir profesionāls politiķis, aiz kura stāv visi pilsētas krievi, bet nākotnē arī visi Latvijas krievi, un ka alga, ko viņam maksā sporta skolā un kas bija tikai par simts eiro mazāka nekā direktoram, viņam kā politiķim vienkārši pienākas. Brīvajā laikā, kad vēlas, viņš mazliet var nodarboties arī ar baseina remontu vai peldēšanas sacensību rīkošanu...,” irliepaja.lv pastāstīja Vorobeičiks.

Liepājas skarbie sportisti

Vorobeičiks savulaik palīdzējis saviem parijas biedriem Hadarovičam un Miloslavskm notušēt traipus biogrāfijā, raksta portāls irliepaja.lv. Tagad Vorobeičikam uzklupuši viņa kādreizējie aizbilstamie, Liepājas sporta skolai uzrīdot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts kontroles, Darba inspekcijas, Izglītības kvalitātes dienesta un citu dienestu revidentus.

Vorobeičikam tiešu pierādījumu nav, bet viņš ir pārliecināts, ka viņu „noēst” grib partijas biedri pēc tam, kad Kompleksās sporta skolas direktors, arī cīņas sportu federāciju vadības pārstāvis, no darba atlaidis savu padoto Miloslavski. „Acīmredzot pārāk daudz par viņiem abiem zinu, tāpēc grib no manis tikt vaļā,” saka Vorobeičiks. Vajāšana sākusies kopš brīža, kad Kompleksās sporta skolas direktors atlaidis no darba savu padoto Miloslavski, kurš pēc tam apvienojies ar Hadaroviču pret Vorobeičiku.

Bandītu „razborkas”

Jāteic, ka Hadarovičam, kurš vada Latvijas Veļas ražotāju asociāciju, Liepājā ir slikta slava kā „bandītelim trennuškās no skarbajiem deviņdesmitajiem gadiem”, sodīts par izspiešanu un kaušanos.

Par Hadaroviču Vorobeičiks teicis: „Gribu atvainoties liepājniekiem, kuri no šī cilvēka ir cietuši, jo es biju tas, kurš Juriju Hadaroviču izglāba no cietuma. Neviens negribēja dot labu raksturojumu, bet bez tā viņam draudēja reāls cietumsods – pants bija ļoti traks. Viņa treneris un māte ļoti lūdza palīdzēt. Lai gan uz to brīdi jau trīs gadus Jurijs nebija nodarbojies ar boksu, man kļuva viņa žēl – bija labs puisis, līdz deviņdesmitajos gados sāka nodarboties ar to, ar ko nodarbojās.  Uzrakstīju teicamu raksturojumu, un viņam piesprieda nosacītu sodu."

Lai kaut kā situāciju labotu, Vorobeičiks esot piedāvājis divus scenārijus – ja reiz nevar rast kopīgu valodu, strādāt vienā virzienā, tad, vai nu visi trīs pašreizējie „Saskaņas” deputāti Liepājas domē noliek mandātus vai arī nākamajās vēlēšanās viņi kandidātu sarakstā ieņem pēdējās trīs vietas. Pagaidām Vorobeičiks no saviem partijas biedriem nekādu atbildi nav saņēmis.

Starp citu, par to, ka Liepājas „Saskaņas” rindās nebūt viss ir kārtībā, liecina fakts, ka, atšķirībā no Daugavpils, Jūrmalas un citām lielajām pilsētām, kurās „Saskaņa” jau nosaukusi savus nākamo pašvaldību vēlēšanu līderus, Liepājā tas nav noticis.


Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA, irliepaja, liepajniekiem.lv