Skat, kā frizūra maina cilvēku: Latvijas politikas lēdiju pārvērtības. FOTO
Latvijas politikas lēdijas tautu māk pārsteigt ar brīnumainām pārvērtībām, mainot frizūras. Pēc matu sakārtojuma maiņas viņas kļūst skaistākas un jaunākas.
Sabiedrība
2016. gada 6. aprīlis, 06:31

Skat, kā frizūra maina cilvēku: Latvijas politikas lēdiju pārvērtības. FOTO

Jauns.lv

Šonedēļ sabiedrību ar savu jauno frizūru iepriecināja Saeimas deputāte, partijas „Vienotība” līdere Solvita Āboltiņa. Viņa nav vienīgā augsti stāvoša politiķe, kura ar savu matu sakārtojumu patīkami pārsteigusi cilvēkus un uzmirdzējusi vēl lielākā krāšņumā.

Ik pa laikam kāda augstā amatā esoša dāma tautu pārsteidz ar savu šarmu, negaidīti un kardināli mainot savu matu sakārtojumu. Nesen to izdarīja arī ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.

Savulaik savu tēlu ar frizūras palīdzību uzlaboja arī kādreizējā Valsts kontroliere, tagad partijas „No sirds Latvijai” līdere Inguna Sudraba. Neatpalika arī viņas pēctece valsts galvenās kontrolieres amatā Elita Krūmiņa. Savu tēlu, mainot frizūru, lieliskāku padarīja arī bijusī iekšlietu ministre, tagad biznesa lēdija Linda Abu Meri (Mūrniece).

Pārmaiņas piedzīvojusi arī ekspremjeres Laimdotas Straujumas frizūra. Tagad viņas matu sakārtojums būtiski atšķiras no laika, kad viņa bija Zemkopības ministrijas valsts sekretāre. Un, protams, visiem atmiņā vēl ir 1999. gadā uzņemtā fotogrāfija, kurā puķainā kleitā redzama toreizējā Latvijas institūta direktore Vaira Vīķe-Freiberga, kad viņa gaidīja prezidenta vēlēšanu rezultātus.

Viennozīmīgi jāteic, ka frizūras maiņa šīm dāmām lika uzmirdzēt vēl lielākā krāšņumā, padarīja viņas jaunākas un pievilcīgākas. Kasjauns.lv piedāvā aplūkot dāmu foto pirms un pēc tam, kad viņas mainīja frizūras.

Biznesa un politikas lēdijām obligāti jāmaina frizūras

Etiķetes speciāliste Aija Strautmane Kasjauns.lv teica, ka viennozīmīgi pozitīvi raugās uz to, ka dāmas, kuras ieņem augstus amatus, maina savu matu sakārtojumu un frizūras. Tas neesot tikai brīnišķīgi, bet arī nepieciešami.

„Tas pat ir obligāti, tas nav nekāds izdomājums. Tā ir neapgāžama zinātne. Mati ir tie, kas savāc vislielāko negatīvo enerģiju. Un te nevarētu būt aizbildinājums – man ir gari mati un tādi arī būs, jo manam vīram tā patīk! Ir jāpanāk, lai pēc iespējas mazāk mājās atnestu negatīvo enerģiju. Nu, ja negrib griezt matus, var, piemēram, uztaisīt copi. Agrāk jau dāmas pina bizes vai sēja lakatiņus, bet tagad ir 21. gadsimts... Dāmas politikā un biznesa lēdijas var mainīt matu garumu vai veidojumu, bet strauji mainīt matu krāsu gan nevajadzētu,” saka Strautmane.

Viņa min vairākus brīnišķīgus piemērus, kad politikas dāmas uzlabojušas savu tēlu. Mainot frizūru. Piemēram, tagadējā Valsts kontroliere Elita Krūmiņa jau pirmajā nedēļā pēc ievēlēšanas augstajā amatā mainīja savu vizuālo tēlu, un tas bijis ļoti veiksmīgi. Arī viņas priekšgājēja Inguna Sudraba ar savu matu sakārtojumu patīkami izcēlās. Tikai pašreizējā frizūra Sudrabas kundzi gan padarot pārāk nopietnu un smagnēju. Viņai veiksmīgākais matu sakārtojums bijis laikā starp darbu Valsts kontrolē un ievēlēšanu Saeimā. Etiķetes speciāliste uzteic arī eksministri Lindu Mūrnieci (Abu Meri) – viņai gaišā matu krāsa esot daudz piemērotāka nekā tumšā, un viņa arī ņēmusi vērā ieteikumu pārāk krasi nemainīt matu krāsu, bet to darīt pakāpeniski.

Savukārt par Āboltiņas jaunu izskatu Strautmane nespēj vien nopriecāties: „Nu, kolosāli! Malacis! Tagad par viņu vairs tik daudz slikta nerunās. No sirds par viņu priecājos. Gan no politiskās, gan diplomātiskās puses viņu izdarījusi pareizi”.

   

Elmārs Barkāns/Foto: Rojs Maizītis, Edijs Pālens/LETA, Ieva Lūka/LETA, Evija Trifanova/LETA