foto: LETA
Lai arī Rimšēvičs gribēja braukt pats, tomēr uz ECB padomes sēdi Vācijā devusies Zoja Razmusa
Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa.
112
2018. gada 21. februāris, 10:22

Lai arī Rimšēvičs gribēja braukt pats, tomēr uz ECB padomes sēdi Vācijā devusies Zoja Razmusa

LETA

Uz Eiropas Centrālās bankas (ECB) padomes sēdi Frankfurtē devusies Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Viņš arī norādīja, ka Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, pret kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu par kukuļņemšanu, ir liegums pildīt amata pienākumus. "Mums pašlaik nav ziņu, ka būtu liegts nākt uz Latvijas Banku un kontaktēties ar kolēģiem, tomēr šodien viņš neatrodas Latvijas Bankas telpās. Latvijas Banka konsultējas ar KNAB, lai iegūtu detalizētu informāciju par visiem aspektiem, kas saistīti ar drošības līdzekli," piebilda Silakalns.

Vienlaikus viņš arī uzsvēra, ka Latvijas Bankas darbā problēmas nav konstatētas. "Nacionālās bankas darbs ir labi pārvaldīts, ko nodrošina lemtspējīga padome un valde, kura rūpējas par operatīvo vadību," teica Latvijas Bankas preses sekretārs.

ECB padomes sēde noritēs divas dienas.

Jānorāda, ka otrdienas vakarā intervijā Latvijas Televīzijas raidījuma "1:1" Rimšēvičs pauda gatavību pats doties uz šo sanāksmi, ja vien to atļaus KNAB. Viņš izteicās, ka lūgs biroja atļauju doties uz Frankfurti. 

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rimšēvičs tiek turēts aizdomās KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Rimšēvičs apsūdzības noraida.

Vienlaikus Rimšēvičs ir paziņojis, ka viņam ir izteikti nogalināšanas draudi. "Skaidrs, ka esmu Latvijā pamazām daudziem kļuvis neērts. Man ir skaidri izteikti nogalināšanas, precīzāk, nošaušanas draudi, par kuriem esmu informējis drošības institūcijas," žurnālistiem sacīja Rimšēvičs.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.