foto: LETA
"Jaunā konservatīvā partija" prasa Reiznieces-Ozolas demisiju
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc Ministru kabineta ārkārtas sēdes, kurā tika uzklausīta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja informācija par Latvijas Bankas prezidenta aizturēšanu un apspriesta "ABLV Bank" situācija.
Politika
2018. gada 20. februāris, 23:40

"Jaunā konservatīvā partija" prasa Reiznieces-Ozolas demisiju

Jauns.lv/LETA

 "Jaunā konservatīvā partija" (JKP) prasa finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) demisiju, informēja partijas līderis Jānis Bordāns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš uzsvēra, ka pēdējo dienu laikā Latvija piedzīvo graujošu starptautiskās reputācijas kritumu dēļ iespējami koruptīvas finanšu sektora pārvaldības.

"Turklāt finanšu ministre nav spējusi novērst ASV Finanšu ministrijas lēmumu, kas ir iznīcinošs Latvijas finanšu sektora reputācijai un pazemojošs Latvijas valdībai," pauda Bordāns.

Ņemot vēro notikumus finanšu jomā, kā arī nodokļu reformu, kas pēc JKP domām ir brāķis, partija prasa Reiznieces-Ozolas demisiju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), izpildot Eiropas Centrālās bankas (ECB) instrukciju, 18.februāra ārkārtas sēdē ir nolēmusi "ABLV Bank" uz laiku noteikt maksājumu ierobežojumus, liedzot veikt debeta operācijas klientu kontos jebkurā valūtā.

Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz ECB instrukciju. "Finanšu uzraudzības iestāžu pamatuzdevums ir stabilitāte kopumā sektorā, tas arī galvenokārt ir ņemts vērā, vienojoties par šādu lēmumu. Turpināsim veikt nepieciešamās uzraudzības darbības sadarbībā ar ECB un informēsim par notikumu attīstību," teica FKTK vadītājs Pēters Putniņš.

ECB norāda, ka šāds lēmums nepieciešams, lai dotu "ABLV Bank" pietiekamu laiku pasākumu veikšanai, kas stabilizētu esošo situāciju. Ierobežojumi "ABLV Bank" ir stājušies spēkā no pirmdienas, un tie būs spēkā līdz nākamajam FKTK lēmumam.