foto: LETA
Lībiņa-Egnere: kriminālprocesā pret Rimšēviču pierādījumu pietiek
112
2018. gada 20. februāris, 08:09

Lībiņa-Egnere: kriminālprocesā pret Rimšēviču pierādījumu pietiek

Jauns.lv

"Ir ļoti svarīgi, lai šis kriminālprocess tiktu novests līdz galam. Šodien [pirmdien] mēs komisijas sēdē par to vairākkārt jautājām KNAB priekšniekam un arī ģenerālprokuroram, un viņi apliecināja, ka pierādījumi ir pietiekami un ka viņi uzskata, ka šis process pietiekami īsā laika periodā varētu tikt izskatīts," Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere (“Vienotība”) atklāja RīgaTV 24 raidījuma "TOP5" speciālizlaidumā, komentējot ziņu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ierosināto kriminālprocesu pret Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču par kukuļu pieņemšanu vai pieprasīšanu lielos apmēros. 

Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka Rimšēviča darbības demokrātiskā valstī nav pieņemamas: "Ja persona ilgstoši ir bijusi tik nozīmīgā amatā un savu pilnvaru laikā ir nodarbojusies ar izspiešanu no kredītiestādēm, ja par to ir uzsākts kriminālprocess un persona atrodas izmeklēšanas izolatorā, tad jebkurā demokrātiskā valstī mēs runājam par milzu ļaunuma nodarījumu reputācijai."

Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja norādīja, ka Rimšēvičs ir nodarījis lielu ļaunumu Latvijas reputācijai, jo ziņas par viņa aizturēšanu figurē arī lielākajos ārvalstu medijos. 

"Šobrīd, ja mēs palūkojamies dažādu valstu virzienā un lielākajos, nozīmīgākajos laikrakstos, tad diemžēl titulbildē ir informācija par to, ka Latvijas Bankas prezidents ir aizturēts," sacīja deputāte. 

Lībiņa-Egnere vērsa uzmanību uz to, ka Rimšēvičs ir nozīmīga persona ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā. Viņasprāt, tas saasina situāciju: "Latvijas Bankas prezidents ir ne tikai nacionāli augsta amatpersona, bet viņš ir arī Eiropas Centrālās bankas padomes loceklis ar balstiesībām. Tas pavelk līdzi arīdzan ļoti svarīgas amatpersonas no visas eirozonas."

Ilmāru Rimšēviču atbrīvo no ieslodzījuma

Likumsargi atbrīvojuši Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

gallery icon
12