foto: LETA
FOTO: Rimšēvičs iznāk brīvībā, un advokāts viņu aizved mājās
Aizdomās par vismaz 100 000 eiro kukuļa pieprasīšanu aizturētais Latvijas Bankas prezidents pēc atbrīvošanas no Valsts policijas izolatora Čiekurkalnā.
2018. gada 19. februāris, 18:12

FOTO: Rimšēvičs iznāk brīvībā, un advokāts viņu aizved mājās

Jauns.lv

Šodien pl.18:15 beidzās aizturēšanas termiņš Ilmāram Rimšēvičam, un Rimšēvičs kopā ar savu advokātu Saulvedi Vārpiņu pēc īsas vizītes Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) telpās devās mājup.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rimšēvičs žurnālistiem solīja sīkāku informāciju sniegt vēlāk vai rīt, vienlaikus viņa advokāts pauda, ka, protams, klients visas viņam izvirzītās apsūdzības pilnībā noraida.

Pēc iznākšanas no KNAB telpām Rimšēvičs žurnālistiem teica, ka neatzīst savu vainu un rīt preses konferencē sniegs plašākus komentārus.

Ilmāru Rimšēviču atbrīvo no ieslodzījuma

Likumsargi atbrīvojuši Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

gallery icon
12

Rimšēvičam noteikta 100 000 eiro drošības nauda, kuru "kāds labs Rimšēviča draugs" iemaksājis Valsts kases kontā, informēja viņa advokāts Saulvedis Vārpiņš. Pēc KNAB sniegtās informācijas, viņam arī noteikts amata pienākumu pildīšanas aizliegums.

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kā preses konferencē paziņoja KNAB priekšnieks Jēkabs Straume, konkrētajā kriminālprocesā figurē divas personas - augsta Latvijas Bankas amatpersona un kāda fiziska persona, bet kukuļa apmērs esot vismaz 100 000 eiro.

Lieta neesot saistīta ar kredītiestādēm, kas pašreiz darbojas Latvijā - ne ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par "ABLV Bank" darbību, ne arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un "Norvik" banku, norādīja Straume.

Izmeklētāju pārstāvji sīkākas ziņas par lietu izmeklēšanas interesēs sniegt atteicās, tostarp neprecizēja, vai lieta ir saistīta ar likvidējamo "Trasta komercbanku", saistībā ar kuras likvidēšanu ir ierosināta lieta, kurā figurē maksātnespējas administratori Māris Sprūds un Ilmārs Krūms.

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

gallery icon
51

Jau ziņots, ka KNAB sācis kriminālprocesu, kurā aizturēti tika Rimšēvičs un uzņēmējs Māris Martinsons. Piektdien Rimšēviča darbavietā un privātīpašumā Langstiņos veiktas kratīšanas. Piektdien tika aizturēts arī Martinsons, taču svētdienas vakarā viņu no VP izolatora atbrīvoja.

Latvijas Bankas prezidenta amatā Rimšēvičs tika iecelts 2001.gada 20.decembrī, bet 2007.gadā un 2013.gadā Saeima viņu atkārtoti ievēlēja Latvijas Bankas prezidenta amatā uz sešiem gadiem. Viņam 2019.gada nogalē beigsies trešais pilnvaru termiņš. Rimšēvičs iepriekš izteicies, ka neplāno kandidēt uz nākamo pilnvaru termiņu šajā amatā.

Informācija tiks papildināta.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās