foto: Ekrānuzņēmums
Rimšēvičs ar advokātu pats ierodas KNAB birojā; uzņēmējs Martinsons apcietināts
Ilmārs Rimšēvičs (pa labi) ar savu advokātu ierodas KNAB birojā.
112
2018. gada 17. februāris, 21:26

Rimšēvičs ar advokātu pats ierodas KNAB birojā; uzņēmējs Martinsons apcietināts

lsm.lv

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs jau trešo stundu šovakar atrodas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Bet viņa darba un dzīvesvietā vakar veiktas kratīšanas – lai gan pats Rimšēvičs ceturtdien un piektdien atradās ārpus Latvijas, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kas notiks ar Rimšēviču tālāk - pagaidām nav skaidrs, bet zināms, ka vakar aizturēts politiķiem pietuvinātais uzņēmējs Māris Martinsons - kura vārds un darbošanās sfēras iepriekš jau bieži nonākušas uzmanības lokā. Tagad Martinsons un Rimšēvičs, iespējams, tiek turēti aizdomās par vienotiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Latvijas Televīzija jau šorīt guva apstiprinājumu ziņām, ka KNAB veicis kratīšanas Ilmāra Rimšēviča darba vietā un arī dzīvesvietā - privātmājā Langstiņos. Pēc LTV rīcībā esošās  informācijas, kratīšana dzīvesvietā veikta vismaz 12 stundas. Dienas vidū, kad žurnālisti Rimšēviču sazvanīja, lūdzot komentāru par notikušo, viņš atbildējis, ka neesot tiesīgs neko komentēt un sarunu beidza. Šovakar Rimšēvičs atgriezās Rīgā un pats devās uz KNAB.

Savukārt uzņēmējs Māris Martinsons, kura vārds iepriekš bieži izskanējis saistībā ar skandalozām lietām, vakar aizturēts un apcietināts - šobrīd atrodas īslaicīgas aizturēšanas izolatorā  Čiekurkalnā. Viņš aizturēts pēc Krimināllikumā 320.panta 4. daļas par kukuļņemšanu organizētā grupā. Tas ietver kukuļa vai kukuļa piedāvājuma pieprasīšanu, pieņemšanu vai izspiešanu.

Nav izslēgts, ka likumsargu darbības ir izskaidrojamas ar to, ka bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds, kurš vakar izlaists no apcietinājums pret pusmiljonu eiro lielu drošības naudu, sadarbojas ar izmeklētājiem, sniedzot informāciju par banku sektora aizkulisēm. Iespējams, tas saistīts ar notikumiem "Norvik" bankā, par ko pret Latviju iesniegta arī prasība starptautiskajā šķīrējtiesā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās