Vairāku Rīgas skolu ilggadējie direktori iesnieguši atlūgumus
Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.
Tava izglītība
2016. gada 7. aprīlis, 13:57

Vairāku Rīgas skolu ilggadējie direktori iesnieguši atlūgumus

Jauns.lv

Vairāku Rīgas skolu ilggadējie direktori iesnieguši atlūgumus, šodien Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē deputātus informēja Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

Līdz ar to turpmākajās komitejas sēdēs tiks skatīti jautājumi par vadītāju nomaiņu Rīgas izglītības iestādēs, pastāstīja Helmanis.

Jau vēstīts, ka šajā pašā sēdē Helmanis aktualizēja problemātisko vakanču aizpildīšanu Rīgas pirmsskolās. Viņš norādīja, ka ar to joprojām nesekmējas un, kā liecina informācija departamenta portālā "e-skola.lv", lielākais vakanču skaits ir tieši bērnudārzos - pašlaik Rīgā tiek meklēti 44 pirmsskolas pedagogi - gan pašvaldības iestādēs, gan privātajās.

Pašvaldības speciālisti to saista ar nepietiekamo atalgojumu.

Domes vadība iepriekš paudusi, ka pedagogu atalgojuma problēma pirmkārt jārisina valstij. Tomēr Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) arī solījis, ka, ja situācija nemainīsies, no 2017.gada janvāra Rīgas pašvaldība paaugstinās atalgojumu pirmsskolu pedagogiem.

Pērn izglītības un zinātnes darbinieku streika dienā Ušakovs sociālajā tīklā "Facebook" arī izvietoja paziņojumu: "Ja "Vienotības" valdība neņems vērā streikojošo pedagogu prasības, tad Rīgas dome pati sāks risināt mūsu pedagogu problēmas un pirmām kārtām - bērnudārzu audzinātāju atalgojumu".

LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA